Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkarłatnna

co dziecko uczy się w czerolatkach?

Polecane posty

Gość szkarłatnna

posyłać od września dziecko do przedszkola do czterolatków jak i tak siedzę w domu? Mąż nie chce, ja się zastanawiam. Czego uczą w czterolatkach? Jakby poszła za rok to wiele by straciła? Sama tez mogę ją wiele nauczyć a najbliższy rok spędzę w domu bo się właśnie dowiedziałam, że jestem w ciąży.

Gość zocha1534
nie licz na naukę liter czy cyfr. Nauczy się przede wszystkim współpracować w grupie, pozna nowe dzieci i przyzwyczai się do zasad panujących w przedszkolu. Piosenek, wierszyków, rysowania, malowania, wyklejania, wydzierania, lepienia możesz nauczyć ją w domu, ale czy na pewno znajdziesz na to czas i siłę będąc w ciąży? Dzieci pewnie rzeczy robią chętniej w przedszkolu niż w domu. Za rok będzie już super przedszkolakiem i nie będzie musiała przyzwyczajać się do nowego miejsca. Przecież obejmie ją już niestety reforma i musi iść do szkoły od 6 lat. Mam takiego szkraba 4 letniego, którego w domu prawie nic nie interesuje oprócz biegania i robienia pobojowiska, a w przedszkolu wszystko co "Pani" każe to robi i widać, że sprawia mu to przyjemność:)

Gość chyba czego
lepiej wyslij to dziecko do przedszkola bo jak ma się od ciebie języka uczyć to cięzko to widzę ;)

Gość matylda spod komina1
przede wszystkim życia w grupie :) Nawiązywania przyjaźni, słuchania pani. A poza tym to mnóstwo piosenek, wierszyków, opowiadań, rysowania (w zależności od przedszkola).