Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama październik 2013

Czy prawidłowo się odzywiam w ciąży? Podpowiecie< nie za dużo nie za mało?

Polecane posty

Mam 165cm wzrostu wagę sprzed ciąży 58kg, jestem raczej normalnej budowy, piersi trochę większe i zarysowane biodra. Cwiczyłam 10 lat sport walki więc nie mam tłuszczu za dużo. Jestem w 10tc i przytyłam 1kg, ważę 59-nie widac za bardzo tylko piersi urosły o rozmiar i jakby mi się woda zatrzymywała w organiźmie. i Wczoraj zjadłam: -2 kanapki z serem i szynką i pół papryki na sniadanie plus herbata lesna. -2 śniadanie activia jagodowo-borówkowa -potem ryż z brokułami(mała miseczka ale pełna) -3 ziemniaki 1kotlet z piersi kurczaka i łyżka wazowa marchewki z groszkiem 330ml soku multivitamina -na kolacje 2 knapki z szynką serem i połową papryki i herbata Dzień zaczynam o 6 rano a kończę o 22-23. Musze zjeść te kanapki koło 21 bo jak jem tylko wcześniej to mi niedobrze. Od nabiału tez mi niedobrze tylko te aktivie i ew. chrupki z mlekiem mi podchodza.Nie jem słodyczy bo mi niedobrze.Jem od czasu 6tc tylko pszenne pieczywo bo po innym mi niedobrze. i Ogólnie moze być aby nie utyć za bardzo?

jedz spokojnie tak jak jadlas przed ciaza. ewentualnie mozesz wzbogacic w owoce i warzywa diete i tyle. ciaza to nie choroba i pomimo iz wazne jest zdrowe odzywianie to ciaza to nie choroba z indywidualna dieta ;)

Ja się tylko stresuje bo odrzuca mnie od warzyw surowych i owoców..gotowane ok ale surowe bleeee.Ani banan ani marchew ani kiwi pomarancza nic.Sok multivitamina tylko mi podchodzi i to tarczyna ten. A gin jak mu powiedziałam to powiedział że tylko kwas foliowy mam brać-no to biore.

Gość mam podobną wagę i wzrost
W ciąży przytyłam 10kg. Na początku jadłam 1/3 tego co Ty,bo ja nigdy dużo nie jadłam i nie byłam w stanie wmusić w siebie więcej śniadanie 1 kromka obiad pół miski zupy albo trochę drugiego dania podwieczorek kisiel/galaretka-sama robiłam kolacji nie jadłam. Od 12-13tc doszły tony owoców-winogrono,melony i arbuzy-potrafiłam zjeść na raz 2kg arbuza. Ale te stałe posiłki nadal mialam malutkie. Z nabiału to piłam kefiry,maślanki.

Do mam podobną wagę i wzrost To chyba troche mało jadłaś...to nie przkracza 1000kcal albo i 800, to zdecydowanie za mało jak na normalnego człowieka.

Gość kobieto chciałaś sie zagłodzić
Mam podobna wage i wzrost -chciałaś sie zagłodzić?:O:O przecież 1 kromka to ze 150-200kcal obiad to ze 300 jak mówisz że poł talerza lub zupa gdzie zupa to i 150 może byc i kisiel:D to ze 100 moiże było...Normalny przyrost to 12-14kg dla osoby o BMI równym 18-23. A ty jadłaś za mało. i Autorko ty jesz ok-mogłabyś jeszcze z jedną porcje owoców z jakimś nabiałem jeść ale jak nie mozesz narazie to może w 2 trymestrze jak nie będzie ci niedobrze to bedzie jadła.

Gość tratatataratata
Ja nie bedac w ciazy jem tyle co autorka i wygladam dobrze. Mam 156 cm i waze 51 kg. Mam szybka przemiane materii chyba. moje menu 8:00 1-2 kromki chleba z wedlina albo serkiem 12:30 obiad-zupa albo ziemniaki, jakies mieso i surowka 17:00 kanapka i jogurt 20:00 kanapka Slodycze tez jem-do kawy :D a chipsy w sobote do piwa wieczorem.

Gość tratatataratata
W ciazy jadlam tyle samo i tez nie moglam patrzec na warzywa, owoce i jogurty. Do obiadu tolerowalam jedynie ogorki kiszone, marchew z groszkiem albo kapuste zasmazana. Jedynym owocem, ktory jadlam byla pomarancz.

Gość ja mam 160cm i waze 50kg
w ciazy przytylam cale 8kg:D I nie, nie odchudzlam sie. Jem tyle co zawsze czyli: sniadanie: kawa plus 1 kanapka, ale z pieczywem chrupkim, bo innego nie jadam przekaska: owoc jakis przewaznie obiad: no to roznie, ale przewaznie mieso jakies badz ryba z ryzem lub warzywami samymi, bo ziemniakow nie lubie przekaska: owoce zazwyczaj lub jakies warzywo kolacja: 2 kanapki z serem, wedlina i warzywami, ale z pieczywem chrupkim. Slodyczy w ciazy w ogole nie jadlam bo mnie mdlilo od nich. Za to hektolitrami pilam pepsi i cole:D

Urodziłam zdrowe dziecko o wadze 3.800 więc ani siebie ani dziecka nie zagłodziłam. Nie odchudzałam się w ciąży i tak jadłam sporo więcej niż przed ciążą. nie wiem może mam wolną przemianę materii,w każdym razie ani ja ani dziecko nie potrzebowaliśmy więcej.

Poza tym w litrze maślanki czy kefiru też są na pewno jakieś kalorie-nigdy się nie odchudzałam więc nie patrzę na kaloryczność produktów a co najwyżej na skład na etykiecie. Poza tym od drugiego trymestru jadłam ogromne ilości owoców,wcześniej jadłam ich sporo-dziennie średnio było to pół melona, 0.5-1kg winogrona, jednego banana,kawałek arbuza.