Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natka1987

Nudności po Vitamin plus mama

Polecane posty

Gość natka1987

Tak jak w temacie. Biore od kilku dni vitamin plus mama ponieważ planujemy z narzeczonym dziecko.. Mam 26 lat i łykam kwas foliowy no ite witaminy właśnie.. Jak je wezme (a biore zgodnie z zaleceniami raz dziennie po głównym posiłku) to za chwile mam nudności, slabo mi i chce mi się wymiotować.. Czy któras z was tak miała??? A moze po prostu jestem juz w ciazy i nie wiem (i prez to te nudności), spodziewam się @ na za dwa dni tj 3marca. Macie jakies opinie o tym suplemencie?

Gość surik
Dokładnie tak samo mam. Brałam je napierw w pierwszych miesiącach ciąży, myśląc, że to raczej wina ciąży... teraz jestem w 7 i wróciłam do nich ponownie (przez ten czas brałam zupełnie inne, wszystko było ok) i zaczęły się znowu nudności i wymioty. Zdecydowanie nie polecam ich.

Gość gość
ja brałam co prawa prenatal ale już w ciąży ale czułam sie po nich tak samo jak Wy ,nudności zawroty głowy ,moja gin zalecała abym brała przed snem ale budziłam się w nocy ,niedobrze mi byłu i przestałam brać .

Gość gość
Ja tak miałam po Falvit Mama. Potem brałam Femibion i było ok.

Gość gość
Ja tak mialam po wielu witaminach, chociaz poza tym nie mialam zadnych nudnosci w ciazy. Co chwile je zmienialam zeby znalezc jakies ktore nie powodowaly by nudnosci. W koncu trafilam na najtansze z bootsa (mieskzam w Uk)

Gość gość
Przez całą ciąze brałam Femibion , były rewelacyjne . Ale w czasie karmienia piersią kupiłam VITA-MIN ale niestety , mam to samo co Wy . Nudności , złe samopoczucie . Dokoncze opakowanie i nigdy juz ich nie zakupię ...........

Gość gość
zmień witaminy na inne, ja co prawda tych co Ty nie brałam, ale w ciąży tak reagowałam na falvit, zmieniłam na inne i przeszło, czytałam, że często tak organizm reaguje na barwnik w witaminach- koszenilę

Gość gość
Zmień na Femibion, nie spotkałam żadnej mamy, która miałaby mdłości po tych witaminach :)

Gość gość
Ja powiem wiecej, rzygalam po prenatalu i po lade vit. W koncu zaczelam brac femibin 2, bez zelaza i sie skonczyly moje problemy. Lekarka mowila ze czesto zelazo jest zle tolrowane i stad nudnlsci czy wymioty. Ale jak wiadomo zelazo jest w ciazy nuezbedne i gdy pod koniec drugiego trymestru wyniki mi sie pogorszyly dostalam zelazo osobno, z tym ze byly do tabletki ktore wchlaniaja sine dopiero w jelicie tardyferol fol.

Gość gość
Ja ostatnio zaczęłam brać vita-min plus dla kobiet i co rano miałam po nich straszne nudności, zrywało mnie na wymioty. Na początku nie wiedziałam, co się dzieje (w ciąży nie jestem). Ale jak tylko w danym dniu nie brałam tabletki, to na drugi dzień było już o niebo lepiej. Nie sądzę, aby to była wina żelaza, bo w jednej kapsułce jest tylko 1mg (7% zalecanego dziennego spożycia)

Gość gość
Ja tez mialam niestety takie nudnosci po tych witaminach, z tym ze zuwazylam ze zle sie czulam kiedy przyjelam tabletke rano, Faktycznie po glownym posilku jakies pol godziny po obiedzie nic mi nie dolegalo. Wiec nie polecam brac napewno na czczo.

Gość gość
Ja tez mialam niestety takie nudnosci po tych witaminach, z tym ze zuwazylam ze zle sie czulam kiedy przyjelam tabletke rano, Faktycznie po glownym posilku jakies pol godziny po obiedzie nic mi nie dolegalo. Wiec nie polecam brac napewno na czczo.

Ja brałam w ciąży tylko kwas foliowy Folik Mama, który zawiera też niezbędne składniki dla rozwoju dziecka. Dodatkowych witamin nie brałam, lekarz zalecił mi tylko Folik.

Gość gość
Ja bralam zanim zaszlam. Biore nadal i nic mi po nich nie jest.

Gość gość
witajcie, jestem ww 22 tyg ciazy, stanowczo odradzam Vita-min plus mama , zastosowalam sie do ulotki ze spozyciem i 1 z opakowania tabletke wzielam po glownym posilku, obiad zjadlam ok godz 15 po czym ok 21 wieczorem zaczelam tak wymiotowac do 3 w nocy ze myslalam ze bede wzywac karetke, doszlo do tego chwilowe rozwolnienie;/ tragedia/. wczesniej bralam pregne plus i bylo wszystko super. Pozdrawiam