Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 C贸rka93

Straci艂am ca艂kowicie zaufanie, szacunek do swojej matki:(

Polecane posty

Go艣膰 C贸rka93

Witam.Pisz臋 tutaj bo chc臋 to wszystko wyrzuci膰 z siebie. Mam dw贸ch braci starszych jeden 23lata drugi z nami nie mieszka 26lat i ja 19lat. Chodz臋 zaocznie do LO ostatni rok, pracuj臋 zarabiam od 1400 do 1700 na r臋k臋. M贸j brat( 23lat) pracuj臋 zarabia 3 tys tylko 偶e w zimie teraz ma post贸j:/:/. Musia艂am tydzie艅 temu op艂aci膰 szko艂臋, bratu zap艂aci膰 ubezpieczenie przegl膮d pomog艂am mu. Moja mama s臋pi pieni膮dze 偶ebym jej da艂a wi臋cej bo 300z艂 miesi臋cznie nie wystarcza jak daje:/ ok da艂am jej tydzie艅 temu jeszcze raz pieni膮dze. Wczoraj mia艂am nie przewidziany wydatek, dzisiaj posz艂am do niej 偶eby mi po偶yczy艂a do 10 50z艂 偶eby mie膰 do pracy i bratu 23lat kupi膰 co艣 us艂ysza艂am 偶e nie ma i nie da prosi艂am j膮 3 godziny nie to nie ok, p贸藕niej przyjecha艂 najstarszy brat 偶e potrzebuj臋 300z艂 da艂a mu 300z艂 wkurzy艂am si臋 TYLE D艁UG脫W NAROBI艁, KUPI艁A MU AUTO ZA 12TYS , DAWA艁A NA NAPRAWY ZAPISA艁A MU DOM I WSZYSTKO, A JAK JA CHCIA艁AM Z BRATEM NIGDY NAM NIE DA艁A. .. DZISIAJ JEJ POWIEDZIA艁AM 呕E NIE JEST MATK膭 WIDZI TYLKO JEDNEGO SYNA:!!!!!!JAK MY NIE MAMY MATKI ONA NIE MA NAS I 呕EBY NIE WO艁A艁A ANI GROSZA BO JEJ NIE DAMY NAWET JAKBY CHODZI艁O O ZDROWIE NIECH IDZIE DO SWOJEGO SYNA..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zuuska90
strasznie belkoczesz niewiele mozna zrozumiec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Po pierwsze - zacznij
pisa膰 jak cz艂owiek, bo nie da si臋 tego czyta膰. Po 2 - matka nie ma obowi膮zku dawa膰 Ci pieni臋dzy, jezeli pracujesz. Moze - nie musi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bulejka1
ah kurwa zarabiaj膮c tyle to mozna isc na stancje dziewczyno taka prawda, 1700 to dziwne ze z ni膮 mieszkasz, ja tez mam patologie ale bez pracy nic nie podskocze na obecn膮 chwile.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bez aliasu
Jedna rada - wyprowadz sie. Usiac z matka spokojnie przy kawie i powiedz jej, ze wyprowadzasz sie poniewaz ciagle odnosisz wrazenie, ze jestes widziana jedynie jako skarbonka i wieczna pomoc i ze nie tylko czujesz sie niedoceniana na tle starszego brata, ale takze traktowana niesprawiedliwie i bardziej jak bank niz corka. A z drugiej strony, moze wyolbrzymiasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
dopiero teraz przeczyta艂am co napisa艂am. Przepraszam, napisa艂am nie sk艂adnie ale nie mam czasu pisa膰, strasznie wkurzona. Zarabiam od 1400z艂 do 1700 zale偶y od premii. Nie jest dziwne 偶e mieszkam w rodzinnym domu Wynajem+op艂aty 1000z艂 a za 400z艂 nie utrzymam si臋 sama. Jak ju偶 wspomnia艂am zale偶y od premii a 1400z艂 na r臋k臋 nam pewne. Wkurza mnie strasznie 偶e z bratem X zawsze mamie pomagali艣my na wszystko dawali艣my na dom robili艣my zakupy:/ ja dawa艂am 300z艂 +zakupy jeszcze zrobi艂am Bogu艣 dawa艂 500z艂+zakupy robi艂 i tak ma艂o jest. Je偶eli nam braknie i prosimy o 50z艂 jak dzisiaj s艂yszmy NIE MAM. Brat najstarszy przyjedzie od razu dostanie ile chce. Najstarszemu daje wszystko. To teraz od nas nie dostanie ani grosza niech jej pomaga ukochany syn, kt贸ry nawet rodzic贸w nie zaprosi艂 na wesele.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
Matka nie ma obowi膮zku zgadzam si臋 z tym, cho膰 prawie mam bo si臋 ucz臋... I ja nie mam obowi膮zku jej dawa膰 ca艂y czas!! A bratu ma obowi膮zek dawa膰 co ma 26lat ma 偶on臋 i nie odzywa艂 si臋 do mamy przez 2lata nie zaprosi艂 jej nawet za 艣lub. CHODZI O TO 呕E MATKA NAS NIE UZNAJ臉 JAK TRZEBA POM脫C TYLKO WTEDY DZIECI KOCHANE JAK WYP艁AT臉 DOSTANIEMY I CHODZI ZA NAMI DAJ DAJ DAJ DAJ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dziewczyno jestes tak
durna 偶e a偶 偶al. Za 1700 sie nie wyprowadzisz? To mieszkaj z matk膮 do smierci. Wynajem 1000 z艂? Gdzie? Jak dobrze poszukasz to za polowe tego mozna znale藕膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vcfgtyh
mozesz tez zrobic tak: nie dawaj matce 偶adnych pieni臋dzy tylko kupuj jej to co jest jej potrzebne ( jedzenie,leki...) Jesli dowiesz si臋 ,偶e np: tydzie艅 wczesniej pieniadze wyda艂a na syna tym bardziej nie powinna艣 poczuwa膰 si臋 do wspierania mamu艣ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vcfgtyh
wynajem mniej niz 1000 ? Gdzie ? Chyba pok贸j w miejscowo艣ci poni偶ej 20tys mieszka艅c贸w :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
NIE nie wyolbrzymiam wstecz tylko 5 lat Najstarszemu baratu kupi艂a auto za 12tys, Bogu艣 poszed艂 do niej 偶eby mu po偶yczy艂a 200z艂 bo musia艂 kupi膰 akumulator. Najstarszemu kupi艂a auto za 12tys a bogusiowi nie po偶yczy艂a 200z艂. Np. Najstarszy uderzy艂 w sarn臋 naprawa kosztowa艂a 2tys mam odrazu da艂a, bogu艣 wtedy potrzebowa艂 te偶 na co艣 us艂ysza艂 NIE. Albo mama ju偶 nie mia艂a kasy, najstarszy brat potrzebowa艂 na co艣 500z艂 przybieg艂a do Bogusia 偶e musi da膰 500z艂 bogu艣 da艂 za tydzie艅 chcia艂 偶eby odda膰 us艂ysza艂 500z艂 w rodzinie si臋 nie oddaj臋. M贸j tata zachorowa艂 na raka, tata chcia艂 przepisa膰 dom i wszystko na nas troj臋, mama powiediza艂a 偶e to znacznie wi臋cej kosztuj臋 i przepisze si臋 wszyskto na najstarszego warto艣ci 500tys. W ziemie jak najstarszy nie pracowa艂 i oczywi艣cie mieszka艂 z nami bra艂 po偶yczki mama oddawa艂a. Chcia艂 偶eby mama w banku pozyczy艂a 10 tys posz艂a po偶yczy艂a a teraz sp艂aca do dzi艣... Wiele tu mog臋 wymenia膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zale偶y jakie kto ma potrzeby
I czego szuka. I czy chce szuka膰. Jak sie czlowiek rozejrzy to mo偶e znale藕膰 super oferty, tylko trzeba chcie膰 i nie skupiac sie tylko na portalach internetowych. Kolezanka wynajmuje kawalerke w Katowicach za 700 z艂, w normalnych warunkach, 艂adn膮, nie 偶adn膮 ruder臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porannarosaaa
Wynajem 1000 z艂? Gdzie? Jak dobrze poszukasz to za polowe tego mozna znale藕膰. x Hahahahaha u mnie w mie艣cie ci臋偶ko nawet za 1000 znale藕膰 :D 1300 w g贸r臋 to tak na lekko. Za mniej to mo偶na wynaj膮c co艣 do remontu i nieumeblowane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
Jest wyanjem 600z艂 mieszkanie 34m2+ czynsz 250z艂 + op艂aty= nawet ten 1000z艂 zostaj臋 400z艂:/ Wyprowadz臋 si臋 tylko sko艅cz臋 szko艂臋 chopak sko艅czy studia ja wyjade na 2 3 miesi膮ce za granic臋 zarobi膰 偶eby zap艂aci膰 na p贸艂 roku mieszkanie i mie膰 na czarn膮 godzin臋 od艂o偶one. A jak wr贸c臋 zagranicy b臋d臋 dalej pracowa膰 tu gdzie pracuj臋, b臋d臋 dalej uczy艂a si臋 zaocznie. A mamusia od 10 nie dostanie ani grosza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vcfgtyh
ok, 700 z艂 i zero dodatkowych op艂at ?? jaaasne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
Znajd臋 mieszkanie nawet za 600z艂 ale do tego dochodzi czynsz i op艂aty wi臋c robi 1000z艂 Mieszkam w woj podkarpackim u mnie w miasteczku s膮 mieszkania po 600z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie po co te glupoty...
Dziewczyno! Podziwiam Ciebie i Twojego brata, bylabym dumna matk膮 maj膮c takie dzieci....je偶eli dziecko uczac sie jeszcze zarabia nie czekaj膮c na tzw,, obowi膮zki ' rodzica....to zasluguje na szacunek, a nie na l偶enie i obra偶anie. M贸j 19 letni syn, w艂asnie ola艂 szko艂臋, na dzien dzisiejszy nie uczy sie i nie pracuje....czekam na moment kiedy go z tej szkoly oficjalnie wyrzuc膮. I co mam go wyrzucic z domu jesli nie pojdzie do pracy? to sie zaraz znajd膮 obro艅cy prawa czlowieka.....i krety艅skie komentarze w stylu co z ciebie za matka....jak nie wyrzuce to bede musiala karic drmozjada...偶ycie w takiej chorej atmosferze jes nienormalne. Mam jeszcze dwie c贸rki, ale z nimi nie mam k艂opot贸w. Autorko ch臋tnie adoptuje ciebie a twoja matka niech wexmie mojego synka...ha ha .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie po co te glupoty...
I dodam, 偶e w takiej sytuacji nie wzielabym od dziecka zlot贸wki.....niech to co zarobi ma swoje wydatki, w domu rodzinnym dostanie zawsze dach nad glowa i jedzenie....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tak, 700 z op艂atami
Fakt 偶e kawalerka nieumeblowana - tylko kuchnia z meblami. Ale materac i szafa to nie sa jakies luksusy, kt贸rych nie da si臋 zdoby膰, wi臋c... Poza tym wolalabym wynajmowac nawet za 1000 i zyc za te pare stow przez caly miesiac niz mieszkac z tak toksyczna matka, ale co kto woli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gorzej byc nie moze
corka- tutaj na forum raczej trudno bedzie o cieple slowo:/ - niestety u mnie jest podobnie - nie pisze ze tak samo bo moi rodzice sa troszke inni. Moja siostra jest bardzo bogata- ale dstala samochod od moich rodzicow ktory byl warty tez 12tys, mieszkanie jej dali aby sobie wynajela i splacala studia... potem owszem moim rodzicom pogorszyla sie sytuacja fnansowa ale caly czas slysze ze moja siostra osiagnela to wszystko sama ( wyszla bogato za maz) pomimo tego ze zostawili ja z babcia w pl. Ja pracuje od 16 r zycia - pomagalam im finansowo ., nigdy nie chcialam zeby mi oddali , nie dostalam samochodu, nie dostalam mieszkania sama sie tego dorobilam a wiesz co jest najgorsze ze dalej jestem gnojona bo nie poszlam na studia - na ktore mam zamiar isc za rok (chcialam sie najpierw dorobic) caly czas slysze krytyke- rozumiem ciebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
Ja te偶 wcze艣niej nie by艂am 艣wi臋ta, zawali艂am pierwszy rok w LO co tego 偶a艂uje do dzi艣:( brat jak mia艂 16 17 lat te偶 mia艂 swoje wybryki ale wieku 18lat opami臋ta艂 poszed艂 do pracy na budow臋, do szko艂y chodzi艂 zaocznie teraz dalej pracuj臋 tylko ma post贸j w zimie to mu pomagam. Ja wieku 17lat opami臋ta艂am si臋 ca艂kowicie nawet nie imprezowa艂am du偶a zas艂uga ch艂opaka:) mia艂am szcz臋艣cie 偶e trafi艂am na tak wspania艂ego cz艂owieka :) Przenios艂am si臋 do LO zaocznie od 18 roku pracuje na pocz膮tku jako kasjerka p贸藕niej zmieni艂am prac臋 jako konsultant i tak jest do dzi艣... Praca szko艂a ch艂opak Wiem 偶e mog臋 liczy膰 tylko na brata Bogusia a on na mnie.:) Matka ma jednego syna:( smutne i przykre, wiem 偶e je偶eli poprosi o pomoc nie b臋d臋 jej umia艂a odm贸wi膰:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
musz臋 i艣膰 posprz膮ta膰, wpadn臋 za 30min. Dzi臋kuj臋 偶e mog艂am si臋 wygada膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pederastenka
autorko poszukaj mieszkan w spoldzielniach mieszkaniowych, jesli masz staly dochod to na pewno mieszkanie dostaniesz. ja w miescie ponad 300 tys mieszkancow mam mieszkanie za 320z艂+ oplaty(woda i prad). wersal to to nie jest bo mam ogrzewanie piecowe i bylo do remontu ale za to nie musialam placic kaucji. utrzymuje sie za 1500zl i jeszcze dam rade cos odlozyc. matka faktycznie was nierowno traktuje i ja mialam to samo, bo brat przepijal wszystko, ale zawsze mial rano na bilet (co oczywiscie wydawal na piwo) a ja nie moglam dostac na drozdzowke rano i wszedzie z buta ganialam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka93
Nie mam zamiaru z ni膮 k艂贸ci膰 a do tego szanta偶e typu ,,nie b臋d臋 wam gotowa膰 jedzenia to zobaczycie""jejciu niech nie gotuj臋 sami umiemy ugotowa膰 i zrobi膰 jedzenie. Bardziej mog臋 polega膰 na te艣ciowej czy babci ch艂opaka.Jak p贸jd臋 do te艣ciowej wida膰 偶e si臋 cieszy nawet mnie przytula fajne uczucie, tylko szkoda 偶e matka nigdy tego nie robi艂. Najgorsze jest 偶e mam臋 w g艂臋bi serca kocham, brakuje mi jej:( a za takie post臋powanie powin膮 j膮 znienawidzi膰,

Udost臋pnij ten post