Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynka333

WYNAJEM-problem z rozliczeniem końcowym

Polecane posty

Gość martynka333

WITAM,od ponad roku mieszkałam na wynajętym mieszkaniu.Z dniem 1 luty złożyłam wypowiedzenie właścicielowi (1 miesięczny okres wypowiedzenia mnie obejmował).Dnia 25 lutego po obustronnym porozumieniu opuściliśmy mieszkanie,zdaliśmy klucze. Pani oddała nam kaucje,co potwierdziłam swoim podpisem.Obiecała mi że na drugi dzień dostarczy mi ksero protokołu ze zdania mieszkania,i wszystkich rozliczeń typu roczne rozliczenie za prąd i wodę,dni mijają a pani po moim drugim upomnieniu o dokumenty powiedziała mi że muszę jej zapłacić jeszcze za 1 miesiąc ponieważ data na wypowiedzeniu jest z dnia 1 luty a nie z 31 stycznia. Wspomnę że Pani musi nam oddać 1200 zł nadpłaty za media.(miesięcznie wpłacałam zaliczkę po 200 zł na ten poczet).Nie zrobiła tego przy zdaniu mieszkania bo jak twierdziła czeka jeszcze na dokładną fakturę za prąd. Moje pytanie brzmi czy może żądać ode mnie jeszcze miesięcznego czynszu za marzec skoro za zgodą dwóch stron zdaliśmy mieszkanie 25 lutego?nie mamy już nawet kluczy do tego mieszkania. Proszę o pomoc.

Gość plokol
....nie wiem;)

Gość martynka333
może mi ktoś powiedzieć czy ma takie prawo ?

Gość uyuwyeuw
to jakaś wyjątkowa idiotka, to współczuję... znam problem od drugiej strony i najczesciej sa odwrotne kłopoty- około połowa ludzi nie płąci rachunków ostatnich jak sie nei wezmie kaucji, moze zapytaj na : www.forumprawne.org

Gość adibi
ne, bo prawo nie dziala wstecz. podpisala. zgodzila sie. teraz nie moze nic wymagac. mam nadzieje ze wy za to na pismie macie ze mozecie od niej wymagac zwrotu zaliczki za media, bo baba ewidentnie chce sie wymigac

Gość martynka333
dzieki za odpowiedzi;)mas zracje probuje nas beszczelnie oszwabić i nie wypłacić nadpłaty.

kilka dni wcześniej też założyłaś taki sam topik i otrzymałaś inne odpowiedzi , na takie właśnie czekałaś ?

Gość martynka333
joanna-przeczytaj dokładnie co pisałam tam a co tu....nie tyczyło sie to dalszych opłat-ta pani sobie to wymyslila po tym jak do niej zadzwoniłam i poprosiłam ofaktury,czytaj uważnie a potem sie wypowiadaj;)