Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z motyką na słońce

mamy które w ciąży przyjmowały DUPHASTON - potrzebuję wsparcia!

Polecane posty

Gość z motyką na słońce

w 9tc pojawiło się u mnie niewielkie plamienie - lekko brązowe - i w związku z tym lekarz przepisał mi Duphaston (4 x dziennie po jednej tabletce). ogólnie jestem przeciwna chemii, lekom ale co zrobić...naczytałam się o ewentualnych skutkach ubocznych (spodziectwo, męskie cechy u dziewczynek) i schizuję :( potrzebuję wsparcia mam , które tez zażywały ten lek i mają zdrowe dzieci ...

Gość jb;fjd
bralam ja, moja siostra i przyjaciolka. zadnych skutkow ubocznych nie bylo i szczerze mowiac pierwszy raz slysze o takich jakie opisalas.

Gość Jestem w 16 tyg...
...i jutro kończę brac duphaston. Dużo się naczytałam na ten temat, i uważam, że lepiej brać niż nie brać, to zwykły hormon progesteron, który podaje się w momencie jak jajniki sobie nie radzą, ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowała i brała go bez wahania..

Gość hgidsfl
nie schizuj, ja i dużo moich znajomych również brało duphaston i żadna sobie nie wymyślała takich problemów, mając na uwadze że to służy podtrzymaniu ciąży I również nigdy nie słyszałam o takich efektach Będzie dobrze.

Gość MamaMani
Ja też brałam w obu ciążach, moja siostra teraz też bierze, żadnych skutków ubocznych nie mamy.

ja również brałam, moje dwie przyjaciólki też. Ja mam syna a One córki. Żadnych skutków ubocznych.

Gość ja dzieki temu mam zdrowa 100%
córkę

Gość z motyką na słońce
dzięki 🌻

Gość mintra
Pierwszą ciążę poroniłam z powodu niskiego progesteronu, w dwóch kolejnych od początku przyjmowalam duphaston dopóki łożysko nie zaczęło go produkować. Dziś jestem szczęśliwą matką dwójki zdrowych nastolatków. Pozdrawiam! Będzie OK!

Gość z motyką na słońce
a badano Wam poziom hormonu przed przepisaniem leku? bo mnie trochę zastanawia fakt, że przepisano mi go bez zbadania poziomu progesteronu - tylko na podstawie plamienia (a przyczyny mogą być różne)

Pierwsze slysze o takich skutkach ubocznych :/ Ja zazywalam Duphaston od 6tc przez dobry miesiac , a nawet dluzej i gdyby nie Duhaston to dzis nie bylabym w 32tc bo stracilabym coreczke bo mialam tak silne krwawienie... Dziecko rozwija sie ksiazkowo a z badan genetycznych wyglada ze wszystko jest tak jak powinno...

Gość yukki
do końca drugiego trymestru przyjmowałam Duphaston, od 5 - go miesiaca leki na nadciścnienie -syn urodził sie w terminie, sn, 10pt roziwja się książkowo. Ufaj lekarzowi i nie denerwuj się na zapas.

Gość tak zgadza się jest w ulotce
napisane ze skutek uboczny to spodziectwo- nieprawidłowo położona cewka moczowa na penisie, mnie lekarz nawet o tym poinformował jednak lepiej brać i wybrać mniejsze zło czyli to spodziectwo które jest w pełni do plastyki jak już w jakimś odsetku porodów występuje zamiast stracić ciąże a po drugie to nie wiesz na dobrą sprawę czy będziesz mieć chłopca czy dziewczynkę wiec nie wiem po co ten lament niedojrzała małolato ! Plamienia w 100% występują z braku progesteronu więc głupia krowo nie bądź mądrzejsza od lekarza ! pewnie usg tez Ci robił to wie w jakim stanie jest łożysko. Co do cech meskich udziewczynek to na pewno nie przy duphastonie przy silniejszych progestagenach tak. Jak mnie wkurwiają takie madraliniskie pindy !

też brałam duphaston i w pierwszej i w drugiej ciąży,w drugiej dodatkowo nospe jeszcze i mase innych leków. Synek zdrowy. Słuchaj się lekarza!

Gość z motyką na słońce
sam lekarz powiedział mi, że nie można na 100% określić przyczyny plamienia - ale Ty wiesz lepiej przecież choć nie jesteś mądralińska pindą 🖐️