jestem grzesznicą :) 0 Napisano Luty 28, 2013 dziewczyny , czy wasze maluszki przeszły ostatnio ospę(2012-2013)i jak ją przechodziły , najbardziej liczę na odpowiedzi tych mam, których dzieci złapały wiatrówkę przed szczepieniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joanna0709 0 Napisano Luty 28, 2013 mój synek przechodził ospę jak miał 2 miesiące , ogólnie łagodniej przechodził, niż jego starsi bracia :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ex-D.Bill 0 Napisano Luty 28, 2013 przechodziły w ub. roku - wysypane były nieźle, ale prawie się nie drapały, nie miały gorączki, ani nie marudziły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem grzesznicą :) 0 Napisano Luty 28, 2013 moja starsza złapała , przechorowała ferie całe , teraz ma jeszcze zwolnienie bo doszło do zapalenia węzłów chłonnych... do teraz wygląda źle, a wyglądała strasznie , cała wysypana , pęcherze wielkości 1gr,boję się że mała też tak przejdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem grzesznicą :) 0 Napisano Luty 28, 2013 jutro do lekarza idę , pęcherze posmarowane pudrem z anestezyną , lekarka będzie musiała uwierzyć na słowo, że to ospa ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem grzesznicą:) Napisano Marzec 4, 2013 dziewczyny , powiedzcie mi czym posmarować , pęknięte pęcherze na wargach sromowych u malutkiej ? cholera , biedactwo chciało się wysiusiać ,wołała na nocnik, jak posadziłam , to ta ryk niesamowity , szybko zdjęłam z nocnika i przemyłam przegotowaną wodą , zasmarowałam pastą cynkową, ale czym tak na szybko, żeby się zagoiło całkiem? boję się , że teraz po tym to się będzie nocnika bała.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teneryffaa 0 Napisano Marzec 4, 2013 kurcze, zaraz moze poszukam maści jaką nam lekarz polecił jak córka miała ospę - własnie do smarowania okolic intymnych, wyspało ją maskarycznie, własnie wielkie pęcherze, całe pachwiny, cała pupa. Moja długo miała strupki. Nawet po 3 tygodniach we włosach były mocne jeszcze strupy i przez jakiś czas były plamki na ciele po tych największych krostach - ale na szczeście zeszły. W okolicach pachwin ma jeszcze ze 2 takie ciemniejsze plamki. Ospa była przykrym przeżyciem i dla córki i dla mnie, długo miała coraz to nowe wykwity, pomimo że dodatkowo dawałam jej heviran. Przechodziła ospe w wieku 3,5 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem grzesznicą:) Napisano Marzec 4, 2013 jezu , będę Ci niesamowicie wdzięczna , mała ma rok , dokładnie skończyła 1 marca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teneryffaa 0 Napisano Marzec 4, 2013 vratizolin - tak się ta maśc nazywała. Nie wiem czy na receptę. Ale na kartce od lekarza mam zapisane że można posypywać dodatkowo pudrem dla niemowląt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem grzesznicą:) Napisano Marzec 4, 2013 dzięki , akurat mam tą maść w domu , lekarka przepisała starszej do smarowania twarzy , głównie okolic oczu :) dzięki jeszcze raz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach