Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grozlina

Karmienie butelka po porodzie

Polecane posty

Gość grozlina

witam mam takie pytanie poniewaz bede karmila malego butelka po porodzie i moje pytanie brzmi czy jak pojade rodzic to od razu zabrac ze soba butelke i mleko? i czy mozna zaraz po porodzie podac dziecku butelke????

A co powiesz położnej? Nie wiem jak w Twoim ale w moim szpitalu krzywo nawet na smoczek patrzyły :o

Gość grozlina
nie mieszkam w polsce ;)

Gość grozlina
a co twoim zdaniem mam zrobic jesli nie bede karmila dziecka piersia? to moj wybór i nie musze sie nikomu tlumaczyc czemu tak wybralam

Gość ggtyuujfder
mi sie wydaje ze wlasnie tak. zabierasz wszystko ze soba.

wez butelke, smoczek, mleko i nakarm malucha po porodzie. w szpitalu powiedza ci czy masz miec swoje czy dostaniesz od nich. mnie przed porodem (w 36 tyg bylam spotkaniu i ustalalismy plan porodu, moje oczekiwania itp) bylam pytana czy zamierzam przystawic dziecko czy chce karmic butelka i czy maja mi butelke uszykowac czy bede miala swoja. ja karmilam piersia, wiec to mnie nie dotyczylo.

Spoko, mi sie nie tłumacz, też jestem matką i też na siłę zmuszano m,nie do karmienia (głownie teściowa). Ale urodzisz za granicą także tam nie będziesz miała z tym problemu :) A wracając do Twojego pytanie, jeśli nie piersią i nie butelką to czym miałabyś karmić? Weź mleko i butelki ze sobą :)

Gość idź do szpitala
W którym będziesz rodzic i spytaj. U nas np nie trzeba mieć butelki i mleka. Jak kobieta nie karmi piersią to szpital zapewnia pokarm. Zakupuja oni mleko modyfikowane w jednorazowych butelkach i tym karmione jest dziecko. Jednak jak powszechnie wiadomo w każdym szpitalu jest inaczej więc najlepiej pójść lub zadzwonić i zwyczajnie zapytac.

Oczywiście nikt nie może zmusić matki do karmienia piersią, ale jednak w jakimś sensie jest to naturalny proces, który nie tylko występuje u ludzi, ale także i u zwierząt. Przemyśl sobie jeszcze raz wszystkie za i przeciw i podejmij ostateczną decyzję. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzieciaczka :)

Gość grozlina
dziekuje za wypowiedzi tak zrobie wezme od razu mleko i buteleczke Pozdrawiam

Gość Szpiegowaczka 1234567
porcelanowa idiotko, kobieta sie pyta o butelke a nie czy ma karmić czy nie, jak mnie wkurwiają takie kurwy OD CYYYYCA dobra rada nie chce karmić cyckiem to nie! Ja też jestem w ciazy i nie chcę za bardzo. Autorko zabierz ze sobą do szpitala wszystko na wszelki wypadek.

Gość Szpindlerowy mlyn
ja mialam zamiar karmic piersia ale i tak chialam miec mleko i butle na wszelki wypadek i polozna mi mowila, zeby wziac mleko te w malych kartonikach, juz rozrobione

Gość co sie porobiło na tym sw
niech zyje karmienie naturalne jak mozna odmawiac tego dziecku?nigdy nie pojme