Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cejszuss

Co jedza wasze dzieci...

Polecane posty

Gość cejszuss

... na 2 sniadanie i kolacje? Chodzi mi glownie o maluchy 6-8 miesiecy. Jakies kaszki, kleiki, owoce? Chcialabym podac cos, co jest zdrowe i ma niewiele cukru, gdyz mojemu dziecku nic nie brakuje jesli chodzi o wage ;) Ile razy dziennie mleko u 6 miesieczniaka?

U starszego już niemowlaka możesz podać odpowiednie jogurty, owoce, deserki, owsiankę, budyń (na mleku które pije, tylko trzeba uważać by je nie zagotować), kisiel (sama robię z świeżo ugotowanego kompotu i mąki ziemniaczanej). Kaszkę podaję na śniadanie. CZasem piekę batata i daję pokrojonego w kosteczkę bądź pieczone jabłko lub ugotowaną marchewkę

A co do mleka to wiesz...każde dziecko jest inne. Są takie które nie odpuszczą mleczka, a są takie które chętnie zjedzą coś innego. Próbuj. Ja dawałam rano po przebudzeniu ok 5-6 mleko, ok 9 jakdła kaszkę, następnie obiad ok 12 (zupka jarzynowa, potem też rozszerzałam), ok 15-16 mleko albo deserek owocowy lub jogurt ,a wieczorem mleko. W razie czego na przegryzkę dawałam owoce lub chrupki kukurydziane. Zdarzało się, że jak nie chciała kaszki to dostawała jogurt i owocek, albo zamiast mleka popołudniu dostawała też kisiel, budyń lub owoce czy warzywa ugotowane na parze. Teraz lubi wszystko

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Mój synek mleko (MM) pije już tylko po kąpieli i raz w nocy, po 80-210 ml, w dzień już nie chce. W dzień na mleku robię mu kaszki, z kleiku ryżowego, kukurydzianego, do tego owoce ze słoiczka lub świeże jabłko, gruszka, banan. Sniadania nie jada, po prostu już jest tak zaprogramowane, że o której by nie wstał to przed 11 nic nie zje. Oprócz tego kaszki jaglane, owsiane, wielozbożowe, zupki, nic wymyślnego.. A tak poza tematem: wiele matek pisze, że ma już harmonogram posiłków, wyznaczone godziny. Serio udaje Wam się codziennie o tych samych porach dawać dziecku posiłki? Bo u mnie ni cholery. Dziecko je wtedy kiedy chce, starałam się co 3 godziny, co 4 godziny, pilnować tego, ale gdzie... Mały raz jest już głodny po godzinie, a raz nawet po 5 jeszcze nie zje nic.. Nie wiem jak mu to uregulować.

Kaszki też zmieniaj lub wzbogacaj, starszemu jeszcze dziecku można zrobić kanapeczkę z razowego pieczywa i szynki lub jajecznicę na parze

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Diana, jogurty i kisiel to już takiemu 6-miesięcznemu dziecku dawałaś?