Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

troskliwamama1987

Rajstopkowy dylemat

Polecane posty

Witam.mam dylemat.czy przy 5 st zakladac dziecku rajstopki pod spodnie?tak mysle ze na bawelniane rajstopki juz jest za cieplo,ale z gołymi nogami puszczac go na zewnątrz też nie wiem czy słusznie robie.a Wy jak ubieracie dzieci w taką nijaką pogodę

Gość simonaaa
a ile lat ma dziecko? ja mojemu synkowi gdy tylko jezdił na spacerze w wózku to zakładałam kombinezon na gołe nogi, skarpetki, buty zimowe, ochraniacz na nozk/ lekki kocyki do wózka i tyle. Terazjak synek sam chodzi to cienkie rajstopki i spodnie albo same spodnie z gruba podszewka

Gość mama 4 i 2,5 latka
wg ciebie kilka st na plusie to za ciepło na rajstopy??? wg mnie nie.

Gość taki lajf
Przy 5 stopniach to nawet ja jeszcze noszę rajstopy :P

Gość aha123456
oczywiscie ze zakladac, a co do lata tak spieszno?:D

Gość Gucchnogxh
Ja nie nosze , corce tez nie zakladam!

Gość hermennnida
ja rozumiem wiosna idzie, nie przegrzewać ale bez przesady! ja ubieram dziecku rajstopy i spodnie (dresowe, jeansy) sama też zakładam rajstopy :) w samych jeansach mi zimno.

Gość sadad
Mój Synuś ma 2 lata i 3 m-ce i nakładam mu rajstopy i spodnie dresowe bądź jeansy przy 5 stopniach na podwórku. Podczas mrozów nakładałam rajstopy i spodnie od kombinezonu. Myślę że byłoby za zimno bez rajstop.

Dziekuje za odpowiedzi.wczoraj szukalam dla niego cienkich rajstop,ale w ofercie byly tylko takie z mikrofibry,a to juz raczej dziewczece rajstopki.niby pod spodniami nie widac.po ostatnim spacerze w bawlnianych rajstopkach miałam wrazenie ze mu za gorąco

Gość hmm*hmm*
moja ma 4 lata i zakladam jej rajstopy,przedwczoraj bylo 7 i tez jej zalozylam,mimo ze tyle na plusie to bylo strasznie zimno.

oczywiście że zakładam. Moja ma 4 lata. Co z tego że jest 5 stopni ? Jest zimno, powietrze jest zimne. To nie jest takie samo 5 stopni jak te kwietniowe czy majowe, mamy jeszcze zimę - jest początek marca. Zakładam również zimową kurtkę, czapkę i szalik.

Gość Kafeteryjna amamama
Jak zwykle kurewki mamusie pozakladaja rajstopki a za tydzien beda pisaly ze dziecko im sie pocilo i przeziebione i dajcie naturalne przepisy na syropki:o:o glupi kurwy, pewnie ze bez rajstop, dlugie skarpety i spodnie wystarcza.

Gość Kafeteryjna amamama
Jak zwykle kurewki mamusie pozakladaja rajstopki a za tydzien beda pisaly ze dziecko im sie pocilo i przeziebione i dajcie naturalne przepisy na syropki:o:o glupi kurwy, pewnie ze bez rajstop, dlugie skarpety i spodnie wystarcza.

przeczytaj swój wpis uboga umysłowo kobieto. Widać że melina to twój dom, a tam dzieciom na pewno się rajstop nie zakłada.

to zależy od dziecka.moj syn 5 latek nawet w takich cienkich chodzi chetnie do przedszkola.jak bedzie starszyzobaczymy.nie wiem co zlego widzisz w takich rajstopach.teraz akurat pogoda jest na takie.bawelniane,lub frotowe moga byc za grube

Zle mnie zrozumialas.ja nie widze nic złego w takich rajstopach.zastanawiałam sie tylko czy moga byc dla chlopca 3.5 letniego.ale prawda jest taka ze przeswituja,mają czesc majtkowa i jeszcze kwiatuszki,lub serduszka.gladkie ewentualnie biale byly.typowo dziewczece

Gość zonaKraka
Ja swojemu zakładam, oczywiście, pewnie jakbym miała nogi zaraz nad zmarzniętą ziemią, i jeszcze chude jak patyki, też bym sama nosiła, ale że ja nie marznę to nie noszę. Młody ma dwa latka i przy takiej pogodzie obowiązkowo. Jakbym mu nie dawała rajstop, to przy +15 st. musiałabym go chyba w majtkach puszczać ;)

Gdybym miala takie dylematy czy zakladac rajstopki bo dziewczece,moj syn musialby chodzic z golymi nogami w takie nijakie pogody.gdzies juz pisalam na forum.mieszkam w irlandii a tu nie uzyczysz rajstop dla chłopcow.albo rózowe,albo takie cienkie dziewczece,w kolorach pstrokatych.dlatego kupuje w tesco gladkie dziewczece rajstopki szare lub granatowe i jest ok.pod spodniami nie widac ze to girls stockings

witam ponownie.dzis na nogi wracaja rajstopki grubsze,bawelniane.cienkie wiosenne rajstopki wedruja do szuflady synka.u was tez zima wrocila czy tylko w centralnej polsce

witaj,niedawno odpisywalam mamie ktora miala pytanie czy chlopcu wypada zakladac rajstopki z mikroibry lub inne ciensze takie ponczochowe rajstopki.a to jest odpowiedz na twoje pytanie.to sa rajstopki na taka temperature 5,6 st.nie ubierzesz synkowi bawelnianych rajstop pod spodnie przy takiej temperaturze.mozesz grubosc rajstop dobierac do temperatury.ja mam syna i tak robie.kupuje dla nie go rajstopki z firmy YO mala lady 40 den mikrofibra.super sie nosza,nawet intesywne uzywanie tych rajstop,nie poleciało nam oczko.polecam