Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinowoTruskawkowa

Sprawozdania dla GUS

Polecane posty

Gość MalinowoTruskawkowa

Wypełanił ktos te sprawozdania?

Gość powiem i ja.....
ja wypełniam co kwartał a na początku stycznia każdego roku wypełniam 5 różnych a o co chodzi ?

Gość MalinowoTruskawkowa
nie wiem czy nie mam odpowiednich danych czy co bo tutaj mi sie nic nie zgadza co chwile jakies informacje wyskakuja ze jest zla kwota, powiedz mi czy to jest jakos super wazne i konieczne zeby wpisac wszytskie zgodne kwoty bo napewno mam zle wypelnione i nie wiem czy nie bedzie problemow z tym zwiazanych...

Gość powiem i ja.....
musisz mieć coś źle obliczone i dlatego wyskakuje Ci niezgodność bo zazwyczaj tam jest tak że automat pewne kwoty oblicza sam np procenty a jak źle wypełnisz i będą wyskakiwały błędy to nie zatwierdzi Ci sprawozdania i nie wyślesz wiesz czasem trzeba metodą prób i błędów aż system przyjmie z tym że nie powinno to mijać się z prawdą a co najwyżej jest zmiana np zamiast 34,5...34,6 a masz objaśnienia do tego formularza ?

Gość MalinowoTruskawkowa
jasne mam siedze nad tym od kilku dni licze to wszytsko i nie jest poprawnie no wlasnie caly problem w tym ze nie mam az tak szczegolowych danych bo co z tego ze mam wystawione faktury skoro nie mam rozpisane na co kazda zl poszla... a tu nawet przeba uwzglednic wydatki na prad podczas prowadzenia prac albo koszty przesylki materialow skad ja niby mam to wziasc:/ wczoraj juz mialam tel w sprawie niezrealizwania obowiazku sprawozdawczego i dzis musze to zrobic, w ogole po zliczeniu kwot z faktur wyszla mi kwota o 100tys wieksza niz w rozpisce szczegolowej nie mam tych kosztow szczegolowych a te kwoty powinny byc chyba rowne

Gość powiem i ja.....
kurcze przykro mi ale w tej kwestii nie za bardzo mogę Ci pomóc ja pracuje w jednostce samorządowej i takich sprawozdań ja nie wypełniam jest jedno dotyczące księgowości ale chodzi tam o koszty jakie ponosi zakład na wypłaty i ich pochodne wiesz jest jedno wyjście zawsze przy każdym sprawozdaniu jest numer tel do osoby która ma pod sobą akurat te sprawozdania zadzwoń i ze spokojem wypytaj wytłumacz co i jak może trafisz na fajną osobę i coś Ci podpowie.....ja miałam kiedyś taką sytuację pytali o coś co kompletnie było bezsensu zadzwoniłam zapytałam wytłumaczyłam i okazało się że wystarczy wpisać zero :)

Gość MalinowoTruskawkowa
nie moge juz patrzec na te sprawozdania to moje 3 w tym roku a jeszcze jedno widze ze wisi na stronie eh no chyba tak zrobie chociaz wydaje mi sie ze po prostu nie mam dobrych i rzetelnych danych, tutaj nawet jest informacja ze na podstawie ksiag rachunkowych jedyne rozwiazanie to wziasc od nowa i policzyc wszystko na podstawie kosztorysow i faktur najwyzej troche ubarwie zeby sie zgadzalo bo inaczej nie idzie...

Gość powiem i ja.....
jak troszeczkę ubarwisz nic się nie stanie ....życzę powodzenia