Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariola131313

Szkoły Cosinus

Polecane posty

Gość Mariola131313

Mam pytanie dotyczące szkoły cosinus, najlepiej by było jak by się znalazł ktoś kto chodził albo chodzi w Zgierzu,a dokładnie to do LO zaocznego. A więc tak, jak tam wygląda kwestia sprawdzianów itp. co ile one są, i co przykłada się do tego że zdaję się do następnej klasy ?. A i jeszcze jak wyglądają tam lekcje, są tam odpowiedzi ustne np z ostatnich kilku lekcji ? tak jak np z przedmiotów ścisłych chodzi się do tablicy ?. ; )

Gość jdjdjeueu
Są egzaminy na koniec każdego semestru, ustne z wszystkich przedmiotów, a z polskiego, angielskiego i matematyki dodatkowo pisemne. Do tego w semestrze obowiązkowo trzeba napisać jedną pracę kontrolną. Na lekcjach zdarza się pójść do tablicy, ale to po to by się czegoś nauczyć a nie żeby zostać uwalonym bo to w żaden sposób nie jest oceniane. Trzeba mieć 50% obecności na lekcjach by zostać dopuszczonym do egzaminów.

Gość Mariola131313
Ustne ? pierwszy raz się spotykam żeby były ustne np z przedmiotów ścisłych, na czym to polega ? same definicje czy jak ? ; ]

Gość wer232425
z przedmiotu scislego na losujesz pytanie,masz chwilke by sie przygotowac np z matematyki losujesz zadania i mozesz na kartce rozwiazac i z tym idziesz do nauczyciela

Gość Mariola131313
Aha,aha, dzięki ; )

Gość jdjdjeueu
Dokładnie tak to się odbywa. Uważaj na zgierskiego dyrektora, to psychol, ale ogólnie sympatyczny, miły zwłaszcza wobec kobiet :classic_cool:

Gość Mariola131313
Z tego co wiem to teraz jest pani dyrektor ;P a jeszcze mam pytanie, to co pisaliście o tych egzaminach ustnych to przypadkiem nie w ostatnim roku ? czyli 5,6 semestr ? ;)

Gość jdjdjeueu
Nie nie nie :P Dyrektorem jest p.Rafał O. Tzn. tydzień temu jeszcze był :P A egzaminy ustne są niestety na wszystkich semestrach, ale nie są jakieś specjalnie trudne. No chyba że ktoś przez cały semestr ani razu nie zajrzał do zeszytu a na lekcjach słuchał MP-trójki, to może mieć problem :P

Gość Mariola131313
Aha,noo zobaczę jak to będzie,jutro mam pierwszy zjazd i trochę się stresuję,ale myśle że nie będzie zle ;D

Gość jdjdjeueu
Nie stresuj się, nie ma czym :D Do zobaczenia w szkole ;) Na ostatnim piętrze jest sklepik z kawą i innymi gadżetami jakby co.

Gość jdjdjeueu
Dotrwałem do szóstego semestru to i Ty dasz radę ;)