Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luśka777

Bio electro peeling

Polecane posty

Gość luśka777

Czy któraś z was korzystała z tego zabiegu? Albo jest tu kosmetyczka na forum znająca to urządzenie? Mam ważne pytanie.

Gość luśka777
podnosze

Gość luśka777
kurcze, to chyba mało znane urządzenie. Podnoszę.

Gość luśka777
oo :). Mialam robiony zabieg tym urządzeniem. Urządzenie jak wiadomo jest dla każdego typu cery, nawet wrażliwej i cienkiej. Z relacji znajomych usłyszałam, że to był przyjemny zabieg ale dla mnie przyjemny nie był. Parzyło mnie, jakby ktoś mi żelazko przykładał do twarzy, szczypało trochę, czułam kłucia. Dodam, że raczej nie mam żadnych przeciwwskazań a zabieg musiałam mieć robiony na najniższej mocy (a i tak czułam wciąż te parzenie). Chcę wiedzieć, jaka może być tego przyczyna, to fajny zabieg, widziałam po nim efekty.

Głowica moze parzyć w przypadku kiedy za długo przylega do skóry, dlatego ważne jest aby to były szybkie odrywane ruchy. Wazne jest też aby osoba wykonująca zabieg miała założone rękawiczki jednorazowe, w innym przypadku dochodzi do wyładowań. Takie odczucia mogą być również kiedy skóra poddawana zabiegowi jest mokra- chociaż na mokro też można ten zabieg wykonywać. Miała Pani pod łopatką elektrodę tzw. bierną? Cięzko jest mi ocenic nie wiedząc jak dokładnie zabieg wyglądał ale mam nadzieje, że pomogę.

Prosze mi jeszcze powiedziec ile miała Pani zabiegów? i czy podczas każdego czuła Pani taki dyskomfort?

Gość luśka777
Jeden zabieg. Ruchy były odrywane (przy peelingu) i koliste (przy tym liftingu), zabieg skladał się z dwóch częsci, pierwsza to chyba był właśnie peeling a druga lifting czy jakoś tak. Miałam między łopatkami tą elektrodę. Jak już mówiłam, znajome miały ten sam zabieg u tej samej kosmetyczki, na wysokiej mocy i nie czuły żadnego dyskomfortu.

Gość luśka777
Dlatego nie wiem, o co chodzi. Zastanawiam się teraz nad przeciwwskazaniami. Niby nic nie mam, było coś mówione o chorobach serca ale ja raczej nie mam chorego serca, mam jedynie wysoki puls (od zawsze). Słyszałam też o uczuleniu na prąd, może o to chodzi?

Tez zastanawiam sie nad przeciwwskazaniami... Moze ma Pani wszczepione implanty elektroniczne lub inne? Podczas fal radiowych tez było takie nieprzyjemne odczucie czy tylko przy peelingu?

Gość luśka777
Przy obydwu etapach czuję ten dyskomfort. Nie mam żadnych implantów, jestem ogólnie osobą zdrową, na nic nie choruję, jedynie puls mam trochę wysoki i czasami kołatanie serca ale to podobno niedobór magnezu. Dodam, że kosmetyczka musiała omijać u mnie skórę wokół oczu i blisko ust, bo tam jeszcze bardziej parzyło. Miałam kiedyś robioną darsonwalizację i również musiało to być na najniższej mocy bo również czułam dyskomfort.

Gość zona1982
zabieg miałam robiony po raz pierwszy w tamtym roku 3 serie dzien po dniu i byłam zadowolona pomimo ze mam cerę naczyniową, wrażliwą, z przebarwieniami w okolicy brody. W tym roku powtórzyłam :4 zabiegi, dzień po dniu i po tygodniu jeden , teraz mam zamiar powtarzać raz w miesiącu, jak dla mnie zabieg jest rewelacyjny.Po pierwsze cera po nim ma jednolity koloryt, jest gładka , oczyszczona pory sie zamykają.. Zaden krem nie ma takich właściwości. Byłam w szoku, że po wizycie w salonie mogę wyjść bez fluidu czy pudru, co mi się nigdy nie zdarzało a cerę miałam idealną . Po drugie pomaga walczyć z przebarwieniami. Nie podrażnia skóry, skóra sie po nim nie łuszczy. Same plusy.Nie czułam żadnego bólu, zresztą kosmetyczka pyta się czy moc jest odpowiednia. koszt zabiegu 80zł bez fal, z falami 100zł

Gość gość
Niestety ja jestem juz po 3zabiegach efektu niema żadnego chce się pozbyć blizn po tradzikowych oraz czerwonych plamek skore mam jasna wiec jest to widoczne mimo ze blizny nie SA głębokie i nie jest ich dużo....zmarnowalam tylko pieniądze ciężkie zostalo mi jeszcze 3zabiegi

Gość gość mmm
jestem już po trzech bio electro peelingach w salonie abacosun i... Efektu nie ma, jest gorzej niż przed. Twarz przesuszona, pełna wypryskow. Szkoda mi tylko pieniędzy, już nigdy nie nabiore się na takie rzeczy.