Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anioleczekk1986

Bibione?????????????

Polecane posty

Gość anioleczekk1986

Witam wszystkie Mamusie, Mam pytanie czy była któraś z Was w Bibione? Jeśli tak to prosiłabym o namiary na fajne apartamenty. My z mężem i naszym wówczas 6-miesięcznym synkiem chcemy jechać na przełomie kwietnia i maja właśnie do Bibione. Był ktoś w tym terminie, jaka była pogoda, jaka woda? Bardzo prosiłabym również o podpowiedź co należy zabrać ze sobą przy podróży z takim maluszkiem, jaki wózek lepiej wziąć spacerówkę czy gondolę? No i jeszcze mam pytanie o paszport, wyrabiał ktoś takiemu Maluszkowi paszport, zdjęcie ma być normalnie u fotografa, jaka opłata, jaka ważność dokumentu? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, będę bardzo wdzięczna :)

ja sie dopiero wybieram do Bibione ale koncem czerwca, wczesniej uwazam ze za zimno bedzie, paszportu ci nie polecam bo za drogo to wychodzi a wazny tylko na 12mcy za to dowod mozesz wyrobic za darmo i na 5 lat

Dowód, hmmmmmmmmmm... Niby dobry pomysł, ale my w przyszłym roku chcemy jechać do Chorwacji, a tam chyba konieczny jest paszport

do Chorwacji wjeżdżasz na paszport na podstawie umowy międzynarodowej, poza tym paszport ma ważność 12 mcy więc za rok jak pojedziesz np w czerwcu i tak będziesz wyrabiać na nowo, osobiscie Chorwacje odradzam, brak piasku to nie to co dzieci lubią :/

Mnie nie chodziło o samą Chorwację tylko bardziej o wycieczkę z Chorwacji do Bośni i Hercegowiny, a o ile mi wiadomo to tam paszport jest konieczny, a po drugie Chorwacja nie jest w Unii i o ile mi wiadomo to forum nie powinno służyć ubliżaniu

Do "o-gryzek": Chyba rzeczywiście w tym roku wyrobimy Maluszkowi dowód, a w przyszłym zobaczy się czy ta Chorwacja wypali i wtedy będzie się myśleć :) A WY na czerwiec macie już zarezerwowane apartamenty? Możesz coś polecić? Byłaś już tam?

my jeździmy co roku, ale pod namioty, w tym roku pierwszy raz kupujemy namiot na miejscu, zawsze ze swoim ekwipunkiem bylismy, w Bibione byłam w 97 roku więc niewiele powiem na ten temat bo mogło się bardzo dużo zmienić, ja nie gustuje w apartamentach, zdecydowanie lepsze są campingi i dla dzieci i dla klimatu wakacji a wyjazd objazdowy z dzieckiem to nie polecam, moi maja już 5 i 2,5 ale nie pisze się na objazdówkę zwłaszcza po Bośni i tamtych rejonach

Gość małgosiawww
O-gryzek, ale Chorwacja jest w UE od 2011roku:D

poziom tego forum jest żenujący :/ Chorwacja w UE a ja jestem Miss World 2012:D:D

Gość aha123456
do debilnej autorki..... CHORWACJA JEST W UNII PIE**OLONA IDIOTKO!!! chyba sama siebie powinnas nazwac idiotką i to do kwadratu. Lepiej nie wiedziec czy dane panstwo jest w UE niz poprawiac innych wyzywając i mowic ze jest mimo iz faktycznie nie jest:D. Totalna kretynka:)

Gość aha123456
Co stuliłas buziulke? W realu to bys pewnie zczerwienila się i zrobiła głupiutkie oczka. a tak najprościej nacisnąć krzyżyk w prawym gornym rogu i po krzyku:)

Aniołeczek, toś sie dowiedziała... Apartamentów w Bibione jest mnóstwo, ale lepiej szukaj przez biuro podróży lub np na stronie booking.com , to jeszcze nie sezon we Włoszech wiec atrakcji tam nie będzie jeszcze zbyt dużo. Pogoda może byc śliczna i ciepło, ale nie jest to, umówmy sie , Egipt. Woda też raczej jeszcze nie do kąpieli. Polecam bardzo okolice, choć jeszcze raz powiem, ze atrakcji o tej porze roku brak ;) od połowy maja, miejsca typu Gulliverland w pobliskiej miejscowości. Paszport wyrób, teraz niewielkie kolejki wiec warto. Co prawda na rok i w mieście wojewódzkim tylko, więc czasem to kłopotliwe, no i musi być obecna i mama i tato i dziecio. Zdjęcie u fotografa - powiedzieć ze do paszportu bo inne niz do dowodu. Wózek - spacerówka, raz że dziecko duze, dwa - będzie już dość ciepło.