Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamniejadka

nie mam juz ily karmic mojego dziecka

Polecane posty

Gość mamamniejadka

moje dziecko ma pol roku i wazy 6200. Odkad zaczelam mu wprowadzac inne pokarmy to praktycznie nic nie je. Bo juz nie chce ani mleka, ani jogurtow, ani obiadkow ani deserkow. Karmienie go to dla mnie meka - ciagle klecze nad nim z lyzeczka a ono ma buzie zamknieta i nie je! co robic? maz mowi, zebym odpuscila i jak bedzie glodne to zje. i ja bym tak zrobila, gdyby wazylo 8 czy 9 kg. Ale ledwo podwoilo swoaja wage urodzeniowa i nic nie je. ja juz nie mam sily, co zrobilybyscie na moim miejscu/.?

Gość mamamniejadka
dziewczyny, co robic?

Gość gggggthdb dgesh
badania zrób mu , moczu, morfologię, brak apetytu może, ale nie musi być objawem anemii, zakażenia dróg moczowych, alergii a takżę przedawkowania syntetycznej witaminy D

Gość mamamniejadka
..

Gość mamamniejadka
wyniki ma dobre....

Gość gggggthdb dgesh
no to witaj w klubie, może ząbki mu idą ?

Gość notaamozeinienota
a moze nie ma na to ochoty? dziecko sie samo nie zaglodzi. jak jeden czy 2 dni nie zje w takich ilosciach jakich ty bys chciala, nie ubedzie mu kilogram na wadze, a dziecku nic sie nie stanie z tego powodu. nie chce jesc,nie dawaj. moze ma wstret,bo za duzo go faszerujesz.jak nie masz ochoty to tez na sile jesz? moze taka juz jego uroda, skoro wyniki ma dobre.

Gość mamamniejadka
no tak, tylko moja córka je nastepujaco np dzis: po calej nocy bez jedzenia - rano ok 9.00 60 ml mleka potem ok 30 ml kaszki jogurt 30 ml mleka 3 lyzeczki obiadku. a juz jest 16.00. wiec chyba jest cos nie tak...?

Gość notaamozeinienota
ale ona nie chce!!!! nie zmuszaj,bo to przynosi odwrotny skutek. zobacz co bedzie,jak nie bedziesz w nia wpychala. dziecko sie samo nie zaglodzi!!!! jezuuuuuuuuuuuu

Gość misska@@
powiem ci że mam synka skónczył dzisiaj 5 miesięcy i z każdym dniem zaczyna jeść coraz mniej też się martwię że dojdzie do tego że nie będzie prawie nic jadł zaczęło się tak dziać od kiedy zaczęłam wprowadzać jedzenie inne niż mleko pół biedy chociaż tyle że on waży 8 kg

Gość misska@@
no on po całej nocy bez jedzenia zjadł o 9 120 mleka o 12 słoiczek jabłko- marchewka i o 15 120 mleka

Gość mamamniejadka
to i tak wiecej niz moja corcia, poza tym Twój wazy 8 kg w 5 mies - to jednak jest roznica......

Gość misska@@
niby jest .. ale porcja którą on zjada na raz jest mała jak na dziecko w tym wieku 120 to taki max w ciągu dnia przed snem zje tak 160 a nieraz w ciągu dnia ma tak że zje i 60 tak jak twoja jeszcze miesiąc temu jadł całkiem inaczej może też nie więcej niż 120 ale dużo częściej a teraz potrafi zjeść 4 mleko i jeden słoiczek i tyle

Gość [opiuytr
pół roczku i jogurt?

Gość misska@@
a Twoja córeczka jaka jest długa? Ona moim zdaniem nie ma niskiej wagi na ten wiek tylko normalną mój jest po prostu długi bo ma 77 cm

Gość mamamniejadka
63 cm

mój też z chudzielców. Za tydzień kończy 7 mies a waży lekko ponad 7 kg. Je nie najgorzej, wyniki ma dobre, ale martwię się o niego. Kilka dni temu w akcie desperacji skończyłam karmić piersią i zaczęłam podawać mu mm, może waga drgnie. Syn jest dość długi, ma ok 74 cm. Nie wiem, może to też kwestia tego rodzaju, że on jest bardzo ruchliwy, pełza i raczkuje po całym pokoju, wstaje w łóżeczku podciąga się za szczeble, cały czas w ruchu, nie poleży, no i do tego robi ok 3-4 kupki dziennie, więc nie wiem czy to przez to może nie wygląda tak u nas waga

Gość matuuulka
jak czytam, że w wieku 5 miesięcy wasze dzieci ważą po 8 kg, to zastanawiam się czy zmoim coś jest nie tak, mój zaczął 12 miesiąc życia, waży 10kg, je normalnie i zjada to co przygotuję

Gość mijan
Nietutejsza - nie ma czym sie przejmowac... moja coreczka za tydzien skonczy 8 mies. i wazy 7300 (dl. 70 cm)... je duzo i z jedzeniem nie ma zadnego problemu (z tym, ze woli bardziej stale pokarmy niz mleko - mleko je tylko 2 razy dziennie)... tez jest bardzo ruchliwa i jak twoj synek robi 3 kupki dziennie... dopoki je ladnie i jest wesolym dzieckiem to ja sie nie przejmuje jej waga... widocznie ten typ tak ma - dobra przemiana materii :D

mijan dzięki za pocieszenie ;- staram się myśleć rozsądnie, ale trudno się nie niepokoić, kiedy wokół same pulchne bobaski a mój taki chudzielec. No ale co racja to racja, najważniejsze, że zdrowi