Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jk2

Dni nie płodne ... czy można zajść w ciąże?

Polecane posty

Gość jk2

Witam już tydzień czasu jak spóźnia mi się okres ale nie panikuje jeszcze i poczekam z tydzień czasu jeszcze. Liczę jednak na to że się pojawi i nie będę mówić nikomu że się mi okres spóźnia i siać panikę . Prawda? Ale mam takie pytanie czy podczas dni nie płodnych można zajść w ciąże? Jeśli tak to jaki jest procent zachodzenia w ciążę w tych dniach nie płodnych? Dziękuje za odpowiedź.

Gość a skąd wiesz, że
owulacja się nie przesunęła i że to faktycznie były dni niepłodne?

Gość olkafasolkaa
W ciąże zachodzi się tylko w dni płodne a tzn , że jeżeli jesteś w ciąży to miałaś dni płodne tylko np przesunęła ci się owulacja.

Gość :):):):):)hahahahha:)
w dni niepłodne NIE można zajść w ciążę.Ale musisz mieć 100 % pewności,że nic Ci się nie przesunęło

Gość Izabelka......... ...:)
mozna, można. Plemniki moga przeżyć w organiźmie kobiety troche czasu. Ja zaszłam w ciąże uprawiając seks w dni niepłodne.

Gość lumpka wina
mozna zajsc w nieplodne w takim sensie, ze plemniki wg najnowszych badan zyja do 7 dni. czyli 7 dni wczesniej stosunek, 7 dni pozniej owulacja i zaplodnienie. Moja kolezanka, lekarz z zawodu jest tego przykladem. starali sie o dziecko, maz wyjezdzal, stosunek byl w 7 dniu cyklu, potem wyjechal, ona robila sobie test owu w dniu 14 cyklu i wyszla owulacja. Machnela reka, ze znowu sie nie uda bo maz w Ameryce a wyszly blizniaczki!

Gość :):):):):)hahahahha:)
Nie można!!!!Po prostu plemniki dłużej przeżyły!!! Ale w ciążę zachodzi się tylko i wyłącznie w czasie owulacji!A owulacja jest w DNI PŁODNE!

Gość dokladnie :D
mozna wspolzyc przed owulacja i zajsc w ciaze :D plemniki moga w sprzyjajacych warunkach przezyc nawet tydzien! A do polaczenia jajeczka z plemnikiem dochodzi kilka dni po wspolzyciu...

Gość lumpka wina
zalezy co kto ma na mysli, jak ktos pyta o zajscie w ciaze to raczej ma na mysli seks a nie moment polaczenia komorki jajowej z plemnikiem. To nie dyskusja akademicka tylko rozmowa laików, no nie?

Gość dokladnie :D
ale to jest wazne! Dziewczyna pyta o dni nieplodne, ale to nie jest, ze mozna sobie podzielic cykl wg kalendarzyka i nic nie zawiedzie. Dlatego trzeba pamietac, ze wspolzyjac przed owulacja, niby w dni nieplodne, mozna zajsc w ciaze. Choc do zaplodnienia tak faktycznie dojdzie kilka dni pozniej...

Gość jk2
No ja z chłopakiem kochałam się 14.02 i wychodzi że miałam dni nie płodne chcieliśmy spróbować bez zabezpieczenia okres dostaje co 30-32 dni i zawsze tak jest! Dziś jest 39 dzień jak nie dostaje okresu. Tylko ja nie mam żadnych stresów, nie mam tam jakiś wielkich problemów nie mam się czym denerwować żeby mi się okres spóźniał. Okres powinnam dostać 22-23.02. :( Nie wiem czy kupić test czy jeszcze czekać? Nie chce panikować za w czasu :)

Gość Blaalaalatralatala
Zrob juz test ciazowy . Jesli rzeczywiscie maz reguralne cykle co 30-32 dni to na pewnomtest bedzie juz wiarygodny, ja bym pedem do apteki jechala.

Gość Jmwamwjemdgwmj
Jezeli okres mialam 17 maja a kolejny zaczal mi sie14 czerwca i trwa 4 dni to kiedy mam dni nieplodne?