Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czterotygodniowka

czy są tu dziewczyny we wczesnej ciązy?

Polecane posty

Gość czterotygodniowka

ja jestem w 4 tygodniu :-) jestem taka podekscytowana:-) dziewczyny macie jakies objawy? jak wasi partnerzy zareagowali na wieść o ciązy? długo się starałyście?

Gość prosze o odp.
ja sie nie cieszyłam, teraz sie ciesze - bo wpadka była mimo antykoncepcji. Objawy pojawiły sie w 5 tyg - mdłości i wymioty a wcześniej gdy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży jakoś przestałam miec ochote na niektóre rzeczy np. uwielbiałam pić inke i pappuccino a jakoś w 1-2 tygodniu nawet nie mogłam o nich myśleć bo od razu mi się niedobrze robiło. Mój partner bardzo sie cieszy i już sie nie może doczekac chociaż też na początku był w lekkim szoku ale mniejszym niz ja.

Gość czterotygodniowka
prosze o dop. a ile masz lat? w ktorym jestes tygodniu? Moj maz tez sie cieszy :-) ma ochote wszystkim powiedziec, ja jednak juz raz poronilam i teraz chce poczekac. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.:-)

Gość zadowolona mamuskajj
Chyba ja jestem ale tylko chyba bo testu nie robilam. W pon jestem umowiona do gina. Jak to ciaza (jestem pewna ze tak ) to ok 5-7tydz. Strasznie mnie mdli i bola mnie piersi - takie sama objawy mialam w pierwszej ciazy. Mamy juz corke 3l. Druga ciaza nie planowana ale i nic nue robilismy zeby jej nie bylo. Corka odchowana wiec chcielismy miec kolejne wczesniej czy pozniej. Troche teraz mi ta ciaza nie na reke bo na maja mielismy wakacje zarezerwowane ale teraz trzeba przestawiac. Czy sie ciesze? No pewnie ale to nie ta sama radosc jak przy pierwszym dziecku. Maz tez raczej przyjpl to naturalnie tak jakby to byla kolej rzeczu.

Gość prosze o odp.
Jestem w 15 t.c. mam 28 lat Ogolnie nie planowałam ciąży albo w ciagu najbliższych lat albo w ogóle....jakoś sądzę, że to nie dla mnie ale skoro dzidzia jest w drodze to będę ja kochac tak mocno jak sie da i będe robiła wsyztsko aby dziecko było szczęśliwe.

Gość czterotygodniowka
zadowolona nie robilas testu? tylko odrazu wybierasz sie do lekarza? dlaczego? :-) prosze o odp. ja tez mam 28 lat:-) my staralismy sie i bardzo pragnelismy dziecka. maz jak sie dowiedzial to az łezka mu poleciała :-)

Gość czterotygodniowka
prosze o odp. w ktorym tyg widzialas serduszko? ja sie tym denerwuje. czy wszystko ok i czy zobacze w 6 tyg ciązy ....

Gość prosze o odp.
wg ODM było to w 7 tyg i 3 dniu ciąży, wg moich obliczeń w 6 tygodniu tyg. Też sie bałam czy serduszko będzie bilo, czy wsyztsko w porządku będzie. Później znowu sie bałam czy będzie ok a było, dzidzia urosła, miała juz rąckzi i nóżki, skakała hehe cudowny widom. Za kilka dni znowu ide i znowu mam obawy. A objawy ciąży niestety mam cięzkie troche. wymioty każdego dnia, dzien w dzien nawet po kilka razy a bywało że i po każdym posiłki, po wszystkim co wypiłam. Teraz powoli jest lepiej ale i tak bywa , że jest ciezko. Gowa czasem strasznie boli, a tabletek rpzeciez brac nie wolno. Miałam bóle żołądka po wymiotach i pieczenie w żołądku ale picie lnu mi pomaga. I ciągle mi sie odbijało. po nawet kilkadziesiąt razy dziennie i to strasznie głośno. Ale gazów "normalnych" nie miałam w ogóle. Teraz już te normalne są i na szczęscie mi sie juz nie odbija. Ale zanim to sie stało to miałam 3 razy cięzkie biegunki. W kazdym razie wszytsko chyba idzie ku lepszemu :) ja moge wmiotowac najwazniejsze żeby dziecko było zdrowe

Gość czterotygodniowka
ja narazie nie czuje wogle obajwow ciazy. czuje sie jak przed okresem i tyle zatrzymanie wody, wiekszy biust troche boli,czuje sie troche osłabiona i tyle. narazie żadnych mdłości :-) mam nadzieje ze już tak zostanie :-)

Gość prosze o odp.
zycze Ci tego. Niestety całodzienne mdłości i wymioty to nic przyjemnego. Czasem się chce płakac ze zmęczenia

Gość Justyna22..,
Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i wspominam... Ja mam termin za 9 dni ;) strasznie szybko mi te 9 mies. zleciało... Co do bólu głowy- apap można od czasu do czasu wziąć z czystym sumieniem- każdy ginekolog to potwierdzi :) pozdrawiam i życzę Wam wszystkim wytrwałości i dużo spokoju na ten wyjątkowy czas...

Gość zadowolona mamuskajj
Nie robilam testu bo ja mam pewnosc ze to ciaza. A poza tym nie czuhe juz tej euforii i tego podniecenia jak przy pierwszym dziecku. W sumie wszystko mi obojetne czy jestem w ciazy czy nie. Kurde zastanawiam sie czy to normalne zachowanie? Czy to normalne byc zobojetnialym?

Gość czekolada_mleczna
mi na wymioty i nudności lekarz zapisał hydroxyzynę. pomaga

Gość prosze o odp.
hydroxyzyne sie podaje tez ogolnie na uspokojenie, problemy z zasypianiem. Ja wole jej nie brać :)

Gość czterotygodniowka
justynko dla mnie to dziwne to co piszesz. rozumiem, że po raz drugi ciaza moze nie wzbudzac juz takiej euforii ale zeby bylo ci obojetne czy jestes w ciazy czy nie....moze jeszcze nie oswoilas sie z tą myslą.... pierwsze bylo pewnie dlugo wyczekiwane a te jest niespodziewne i dlatego masz inne podejscie. ale jesli lekarz potwierdzi ciaze i ze wszystko z nia ok to ciesz sie kobieto :-) bo to cud i wcale nie jest łatwo w dziejszych czasach począć dziecko :-)