Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu zaniżyłam

Czy któraś z Was okłamuje najbliższych/znajomych co do ceny...

Polecane posty

Gość znowu zaniżyłam

...kupionych ciuchów, urządzeń, itp.? Przy założeniu, że kasę, którą wydałyście, zarobiłyście osobiście.

Gość ula której ukradli nick
tak ,moja rodzicielka co bym nie kupiła , kwituje jednym słowem "drożyzna" po czym następuje wielki wykład na temat jej oszczędności i tego że ja nigdy nic w życiu nie osiągnę tak szastając pieniędzmi . A szastam kupując np fileta za 13,99 a nie za 13, 80 w sklepie na drugim końcu miasta :D

Gość porannarosaaa
Nie, bo nie należę do osób, które robią coś dla szpanu i nie rozumiem po co miałabym kłamać. Ja żyję tak jak mnie stać i nigdy ię tego nie wstydziłam. Miałam kiedyś takiego faceta, który nigdy nie powiedział nikomu prawdy co do kupionych ciuchów czy sprzętów. Wszystko było parę stów droższe niż w rzeczywistości żeby wszyscy myśleli że go stać. Najgorsze jest to, że często nie konsultował tego co komuś powiedział ze mną i kiedy mnie ktoś zapytał o cenę - powiedziałam prawdę, no i oczywiście on wychodził na idiotę bo wczesniej powiedział temu komuś inną cenę - o wiele wyższą. Kończyło się zawsze to awanturą bo miał do mnie pretensję "że dlaczego się nie domysliłam". Idiota.

Gość znowu zaniżyłam
Ale nie macie tak, że się po prostu wstydzicie, jeśli kupicie sobie coś drogiego, a wiecie, że innym się nie przelewa? I wtedy nie chcecie wyjść na jakiegoś snoba albo żeby komuś nie zrobiło się przykro, że was stać, a jego nie?

Gość pytałam o coś
😠:classic_cool:

Gość porannarosaaa
w takim wypadku poprostu bym się nie chwalila że coś kupiłam, a jeśli już by sie mnie ktoś spytał powiedziałabym prawdę. To, że cię na coś stać ne robi z ciebie automatycznie snoba, pod warunkiem że się tym nie pysznisz :)

Gość ja tak mam, dokladnie tak
mam tak samo zawsze zanizam cene zakupu jak ktos powie, ze widzial to w duzo wyzszej cenie to mowi ze po promocji lub cos w tym stylu nigdy nie przyznaje sie ze np jestem w stanie wydac 200 zl za podklad do twarzy, a jesli juz ktos wie np ile moze kosztowac dany kosmetyk to mowie ze odkupilam lub nabylam na allegoro :/ wiem, glupie bo sama pracuje na to wszystko, nikt mi nie doklada, nikogo sie prosic nie musze a jednak klamie tak samo facetowi za nic sie nie przyznam do nowych zakupow, on zreszta nie widzi 3 w tym mcu torebki ale jak juz to mowie ze na szmateksie kupilam