Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leń wybiórczy

jak być aktywnym człowiekiem?

Polecane posty

Gość leń wybiórczy

Ostatnio zdałam sobie sprawę, że ja praktycznie nic nie robię... Wstaję o 7, o 8 wychodze, jade krótko do pracy, o 15 jestem w domu, jest 23 i idę spać. Te 8h albo idę na zakupy, często potrzebuje jedną rzecz np. koperty a obchodze wszystkie sklepy. Jak sprzątam, robię pranie, obiad, cokolwiek to albo zrobię to w 5 minut i później siedzę na kompie albo np. oglądam jakieś głupie programy w TV. Chcę mi się coś zrobić, nie jestem uzależniona od tv albo netu bo czasem nie ruszam komputera przez 3 tygodnie i nic mi sie nie dzieje. Co wy robicie w ciągu dnia? Nie mam faceta (i nie szukam na razie), mieszkam sama, ze znajomymi też zbytnio nie wyjdę bo wolę iść do kina/teatru niż do klubu, ale nie stać mnie żeby codziennie chodzić na spektakl czy film. Myślałam nad ćwiczeniami, nawet już zaczęłam, ale ćwiczę godzinę i wiecej nie daje rady, a przecież nadal zostaje 7h...

Gość fcbgvjn
Znam to, też jestem leniem i nie robię niczego konstruktywnego. Co robię na co dzień? Czytam książki, siedzę przy komputerze i słucham muzyki. Nawet mi się nie chce wyjść na spacer.

Gość leń wybiórczy
ale mi się chce! tylko co można robić? pracy na taką 14h na dobę nie zmienię bo obecna mi bardzo pasuje, książki czytam, ale to 30min albo godzinę przed snem. poćwiczę tą godzinę, i co? i reszta na necie, oglądanie filmików z kotami albo pierdół, które mi się w życiu nigdy nie przydadzą nie wiem co ludzie żyjący na wysokich obrotach robią? pewnie nie siedza na kafe, a może mi któryś podpowie ;)

Gość fcbgvjn
Po prostu znajdź sobie jakąś pasję. Jak nie masz, to nie wiem, co Ci doradzić. ;)

Spotykają się ze znajomymi (nie trzeba w klubie, można w domu na filmie, na herbatce, można wyjść z nimi na korty, basen, tenisa, wspinaczkę, cokolwiek na co ktoś zechce iść), mają inną pracę, pomagają komuś z rodziny, znajomych, bawią się w wolontariat. Nie wiem, co więcej.

Gość ANTONIM
lubisz psy ? idz na wolentariuszke :)