Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yokoonooo

4 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość yokoonooo

witam co ile budza sie w nocy wasze 4miesieczne dzieci, ja karmie piersia co 3 godziny, zastanawiam sie czy kiedys ten czas pomiedzy posilkami sie wydluzy i kiedy to bedzie :P

Gość Twojadecyzja
Tak, jak za jakis czas przejdziesz na butle to sie wydluzy:-)

Gość yokoonooo
czyli dopoki karmie piersia nie ma szans na dluzsze spanie

Ostatni raz je koło 23, pierwszy koło 6-7, czasem mu się zdarzy jeść koło 3, ale to z raz może dwa razy w tygodniu. Chyba przez pierwszy miesiąc jedynie budził się częściej, nie pamiętam dokładnie, no ale szybko zaczął przesypiać fajnie noce

Aha no i jak był mniejszy to nawet dłużej spał jak teraz ;) Karmie tylko piersią. Z butlą to niekoniecznie prawda, mam znajome co karmią mm od urodzenia, a wstają w nocy częściej jak ja... baaa znajome co mają starsze już dzieci jak dawały na noc kaszki, kleiki itp i tak czasem musiały wstawać

Gość klopsikia
ech zazdroszcze :P

Gość yokoonooo
hmmm czyli nie ma zadnej reguly, no ciekawa jestem, moj mial faze ze przez 2 tygodnie budzil sie tylko raz lub dwa a teraz znowu czesciej

Gość dla chlopaczka Tomek, dziewczy
moj synek majac 2 albo 3 miesiace zaczal przesypiac 8-9h bez jedzenia, tyle ze ja karmie swoim odciagnietym mlekiem butelka..

No mój ma czasem fazy, że się budzi ;) Ogólnie od 1 do 3 msc spał każdą noc ładnie, później był może tydzień pobudek kilku w nocy, ostatnio to tak ze dwa razy w tygodniu, teraz hmmm nie wiem chyba w tym tygodniu raz. Za 3 dni będzie miał równo 4msc Starsza córka przesypiała noce od jakoś 2-3 msc do pół roku jak szły pierwsze ząbki - wtedy miałam jazdy na pół blokowiska ;)

nie wiem czy to prawda ale slyszalam ze jak dziecko naje sie w dzien wystarczajaco to w nocy juz nie potrzebuje..

Nooo mojemu zdarzyło się przespać z 10h czasem, ale to nie chciałam, żeby aż tyle spał bo piersi pękały ;) Jak śpi do 6 to je i dalej śpi także mi to odpowiada

Też takie coś słyszałam, dlatego w dzień karmie ciągle na żądanie. Tzn jak gdzieś jesteśmy to fajnie ogólnie wytrzymuje, ale tak w domu to przystawiam do piersi często. Je tak jakby pełne posiłki, a czasem tylko popija mleko

moj synek, majac 4 miesiace zjadal 150-160 ml mojego mleka z butli srednio co 2-2,5 h w dzien..i na noc ostatnia porcje 180ml ok 22.00 i spal do 7.00 rano, teraz konczy 6 miesiacy i je 180ml nadal co 2-3 h i 200ml na noc..

Mój nie ma jeszcze 4 m cy. Usypia ok 22-23 i do 6 lub 7 śpi. Potem cyc i z 2 godz jeszcze śpi.