Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammaaaaaaaa

MMR i goraczka po tyggodniu?

Polecane posty

Gość mammaaaaaaaa

Witam! Zaczne od tego, ze nie jestem zwolenniczka szczepienia na wszytsko, ale tez nie jestem zwolenniczka nieszczepienia. Dlatego zdecydowałam sie, ze zaszczpie syna na MMR (szczepienie dostal tydzien temu w piatek w 16 miesiacu zycia- wczesniej przecodzil zapalenie pluc, wiec szczepienie sie przesunelo). Na drugi dzien po szczepieniu dostal kataru. Lekarka mowila,zeby nie wiazac ze szczepieniem. Chociaz ja mam watpliwosci. Tydzien po szczepieniu(wczoraj w dzien i dzis w nocy) zaczal goraczkowac. W poniedzialek pojde do lekarza, ale czy ktos z Was miał podobna sytuacje? Czego mam sie jeszcze spodziewac? Wysypki? Syn jak nie ma goraczki zachowuje sie normalnie.

Nasza 3-letnia (bo w takim wieku szczepilismy na mmr2) córka przeszła odre poronna po szczepionce. Ale zaczelo sie chyba od wysypki. Dopiero po 1-2 dniach pojawila sie goraczka i jeszcze wiecej krosteczek. Po kilku dniach minelo wszystko.

Gość mammaaaaaaaa
dzieki za odp. A jak wyglada wysypka przy odrze ?

Gość około jako
po tej szczepionce gorączka może wystąpić nawet do 2 tygodni po szczepieniu. może być wysoka.

Gość mamaninusssiii
moja miala szczepienie majac rowno 2 lata, po 2 dniach dostala strasznej goraczki i takie wybroczyny dziwne na nozkach tzn czrrwone plamki potem zrobily sie drobne . Szybko pobieglam do pediatry bo przychodnie ma 3 metry od domu a lekarz na dyzurze pow. ze to angina:// a miwlam, ze miala szczepienie ale to zbagatelizowal ....dopiero nasza rodzinna pediatra stwierdzila, ze byla to odra poronna

Gość mammaaaaaaaa
kurcze oby tylko na goraczce sie skonczylo

Gość mammaaaaaaaa
no i mamy jaks wysypke