Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienocnamama

do zmęczonych mam

Polecane posty

Gość nienocnamama

Witam. Jestem mamą 2 miesięcznego chlopczyka. I jestem strasznie zmęczona. Znalazłam sposób, żeby przesypiał mi nocki :P Przynajmniej część nocki. Włączam mu z płyty dźwięk suszarki do włosów :P I to działa :P

Gość udajesz orgazm?
istnieje teoria, że koty nie chorują ponieważ wibracje jakie wytwarzaja podczas mruczenia działają na kota zdrowotnie może włacz mu dźwięk mruczącego kota :P

uważaj na te sztuczne dźwięki bo dzieci się łatwo uzalezniają żeby ci potem nie mędził jak mu nie włączysz znajomego dźwięku a kota lepiej prawdziwego ;)

a moj kot nie mruczy. jakiś uszkodzony model... nigdy nie potrafił mruczeć. w momentach gdy normalny kot mruczy jak najęty na cały regulator mój Tadeusz wydaje dziwne dźwięki. jakby próbował mruczec, ale nie umiał... takie mrukocharczenie ale tak ciche, ze ledwie słychac

Gość nienocnamama
już nie włączam dziecku dźwięku suszarki do włosów :P ma teraz 3 miesiące i przesypia mi calutkie nocki od 21.30 tak około nawet do 9 rano :P, oczywiście karmię go mniej więcej o 23, ale na "śpiocha". I tak sobie maluch śpi później. Jakoś się nie uzależnił od sztucznego dźwięku :P panikary hehe. Ostatni raz wstawałam do niego w nocy, kiedy miał miesiąc :P

Gość karolinka57893758
a skąd wzięłas ten dźwięk suszarki? nagrałaś?

Gość nienocnamama
hehe kupiłam ten dźwięk na płytce, a małemu bardzo się podobał. Teraz już nie muszę mu włączać, a on i tak śpi :P

DO nienocnamama - ale masz super :) mój synek jutro zaczyna 7 tydzień i w nocy się budzi co 3- 4 h zależnie od tego czy go brzuszek boli i nie może zrobić kupki (a to mu się często zdarza) czy nie. A powiedz, jak Twoje dziecko miało 1 m to normalnie wytrzymywało w nocy od 23 do 9 bez karmienia?? a jak karmisz piersią czy mm? a ten dźwięk suszarki to puszczałaś przez całą noc?

Gość nienocnamama
karmiłam piersią tylko tydzień, mam częste "rewolucje żołądkowe" i niestety nie mogę przez to karmić. mój synek dostaje zatem mm. Pierwszy miesiąc budził się w nocy i go karmiłam, ale którejś nocy byłam tak zmęczona, że po prostu nie chciało mi się wstać. Włączyłam mu suszarkę do włosów :P i dałam smoczek, a on zasnął hehe i spal do rana. Postanowiłam, że kolejnej nocy też tego spróbuję i udało się. W internecie znalazłam stronę, gdzie sprzedają plyty z różnymi dźwiękami, to się nazywa "biały szum" czy jakoś tak. Włączałam mu w nocy, kiedy zaczynał się wiercić, do tego smoczek i jakoś się udało. Brak nocnych karmień nie odbiło się na jego zdrowiu. Ładnie przybiera na wadze.

Gość hahahaha moja ma 2 lata
a pamietam jak ją usypialismy suszarką. Kolki miala wiec zaczęliśmy suszyć cieplym powietrzem na brzuch i tak jej się spodobalo ze potem spała z suszarką. Kupilismy jej specjalną suszarkę do usypiania taką lepszą zeby się nie przepalala po kilku godzinach pracy i pol nocy szla ta suszara a jak tylko wylączylam to córka się budzilą i ryk. Teraz się śmiejemy z tej suszarki, tymbardziej że jak chce jej podsuszyć wlosy po kąpieli to jest krzyk i ucieczka :)

Gość nienocnamama
hehe ja swojego starszego synka też wychowałam na suszarce. suszyła póki się nie przepaliła. teraz włączam tylko dźwięk suszarki, tak jest taniej i bezpieczniej :P

Gość hahahaha moja ma 2 lata
Nie wiedzialam ze jest coś takiego jak dźwięk, ae się teraz zaopatrzę dla malucha już w taką plytkę. Zawsze to bezpiecnziej radio wlączyć niż calą noc mieć wlaczoną suszarkę.

Gość nienocnamama
na tej stronce "biały szum" mają jeszcze inne płyty z dźwiękami wentylatora czy generatora :P pociągu, szum wody i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam :P

nienocnamamo, sprytny sposób z tą szuszarka:) ja bym też tak spróbowała, ale jak mój Maluszek (7 tydzięń) się w nocy budzi na jedzenie to jest straszny ryk i tylko butla go ucisza, więc jakoś czarno to widzę, że w nocy zaśnie bez karmienia :(

Gość nienocnamama
Moj zawsze na początku budzenia się jęczał i wtedy trzeba było działać, bo jak się rozbeczy to już za późno. Może Twój też najpierw jęczy, tylko go nie slyszysz :P Ja mojego szkoliłam chyba ze 2 tygodnie, póki się nie oduczył butli w nocy i zaczął te nocki przesypiać. Tak czy inaczej, nie wstaję już ponad dwa miesiące, nocki przespane. Super :P Zobaczymy, jak będzie przy ząbkowaniu, ale na razie narzekać nie mogę :)

mój dziś przespał 5 godzin i byłam mega szczęśliwa :) spał od 1 do 6:) był co prawda bardzo zmęczony i może to przez to; obudził się na krótko o 4, a wtedy prawie nieprzytomna powiedziałam "ciiiiiiiiiiiicho" takim spokojnym głosem i zamknęlam na chwile oczy ;) a jak znowu zajęczał to była 6 :)) nienocna mamo - dobrze rozumiem, ze przez 2 tygodnie jak w nocy jęczał to nie dawałaś mu mm tylko włączałaś tą suszarkę tak? a powiedz proszę jak wyglada u Ciebie to karmienie o 23 na śpiocha?jakoś sobie tego nie wyobrażam - jak mójego karmię to wyjmuję go z łóżeczka i biorę na ręce i za każdym razem się rozbudza - ma otwarte oczy- nie zdażyło się bym go karmiła jak spał- Twój się nie rozbudza?

Gość nienocnamama
mój wieczorem śpi w małym leżaczku, z którego łatwo jest go wyjąć. Zazwyczaj się nie budzi, czasem poprzeciąga, wtedy go przewijam i daje mleczko, on pije przez sen. Jak zje, to trzymam go jeszcze parę minut i czekam, czy może nie będzie mu się chciało odbić. O tej godzinie i kiedy śpi przy jedzeniu nigdy mu się nie odbija. Wtedy odkładam go do łóżeczka i na tym konczy się moja rola. Kiedy go oduczałam nocnego jedzenia, nie dawałam mu mm, tylko smoczek i tę nieszczęsną suszarkę :P , ale warto było. Rano nie jest strasznie głodny, je spokojnie.

Gość gosiaczek2424
Może ja też spróbuję ak ze swoją córeczką, ale jakoś nie mam sumienia jej głodzić przez całą noc

Gość niedlapsakielbasa
wydaje mi sie ,ze za male dziecko by nie jadlo cala noc,no ale wybor nalezy do autorki...,ja mam polroczniaka od poltorej miesiaca budzi sie tylko raz w nocy,zasypia okolo 20ej po kapieli dostaje mleko i okolo 3ej sie budzi i dostaje znow mleko,zasypia przy nim znow i tak spimy sobie do 6:30 ,dosypuje mu kleik do mleka i chyba dzieki temu nie budzi sie tak czesto ,a czasem karmie go na spiocha i nawet nie otworzy oczu ,tylko na spiaco wcina i spi

Gość gosiaczek2424
no, ale przecież napisała, że normalnie przybiera na wadze, więc chyba nocne karmienie nie jest takie niezbędne

Gość nienocnamama
synek ma już prawie 8 miesięcy i przesypia od 20 do nawet 8 rano :) płyta z dźwiękiem suszarki do włosów nadal w użytku. Ostatnie karmienie około 20, a potem już tylko spanie. Śniadanie zawsze po 8, niezależnie, czy obudzi się o 6.30 czy o 8 :)

Gość gość
wielkie mi halo, moje dziecko też śpi w nocy :P

Gość gość
a ma dopiero 5 lat :P