Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubasssssssssssssek

zarobki w hotelarstwie

Polecane posty

Gość kubasssssssssssssek

ile zarabiacie pracując w hotelach za granica? piszcie stanowisko i wynagrodzenie i jaki hotel czy istnnieje duża dysproporcja w zarobkach między PL a zagranicą? czy łatwo zanaleść pracę a potem awansować? czy koczyliście jakieś szkoły z zakresu hotelarstwa

Gość kieowalamdys prac
Kiedys pracowalam w hotelu Hilton w UK, zarowno w restauracji, w barze jak i na recepcji i zarobki to byla najnizsza krajowa (wtedy to bylo cos ok 5,15 za godzine, teraz najnizsza krajowa to 6,19 funta na godzine. Nie mialam wyksztalcenia, pracowal ze mna zawodowy kelner i zarabial tyle samo. Niestety zarobki w hotelarstwie sa nie najlepsze. Moj kolega pracuje w eksluzywnym londynskim hotelu i tam tez obsluga zarabia grosze, choc przyjezdzaja do nich slawni ludzie z calego swiata.

Gość czikiyaaaah
Też pracuję w 5* hotelu i zarabiam minimalna. Jak każdy kelner, pomywacz i recepcjonisci. Co chwilę mamy za gości znanych ludzi, aktorów itp, ale to nie zmienia faktu że płacą nam grosze a napiwkow nie ma. Supervisor w takim hotelu ma 7.50, a manager 8.50. Też grosze

Gość wredniucha10
ludzi chętnych do pracy jest od groma, więc po co mają komuś płacić wyższą stawkę, jak masa ludzi chce pracować z pocałowaniem ręki za najniższą stawkę- myślicie, że Anglicy nie potrafią liczyć?

Gość do wredniucha
Odpowiadamy na pytanie, nie napisalismy, ze Anglicy nie potrafia liczyc. Jesli nie masz do powiedzenia na temat to sobie daruj komentarze nie wiem do kogo i po co.

Gość wredniucha10
ja właśnie odpowiedziałam na pytanie głąbie! tak wyglądają stawki i w hotelach i w knajpach i w magazynach - napisałam również dlaczego

Gość do wredniucha
A na ktore pytanie odpowiedzialas konkretnie? Bo twoja odpowiedz nie pasuje do zadnego zadanego przez autorke.

Gość wredniucha10
przeczytaj więc te pytania dokładnie, przeliteruj, poproś kogoś starszego, żeby ci wytłumaczył o co w nich chodzi - i odpieprz się ode mnie!

Gość didi 2345
pracowalam w bardzo dobrym i bardzo duzym hotelu w nadmorskim kurorcie jako kelnerka, pracy bardzo duzo np.120 ludzi na sali na kolacji a w miedzyczasie sie biegalo na innej sali obslugiwac przyjecie(a to bylo juz proste bo dania z gory ustalone tylko wyniesc na stoly) najnizsza krajowa stawka, tipow nie bylo bo wszystko bral przy drzwiach tz on zawsze stal i zegnal gosci i jak ktos chcial to jemu dawal napiwek a on sie nie dzielil

Gość kubasssssssssssssek
dzięki za odpowiedzi trochę mnie podłamaliście .Ja pracuje w hotelarstwie ale jednocześnie studiuje hotel management na uniwersytecie w Londynie. i to co prezentujecie jest dalekie od moich oczekiwa}

Gość hdhdihdjdhdr
" czy łatwo zanaleśćpracęa potem awansować? czy koczyliście jakieś szkoły z zakresu hotelarstwa" Skonczenie kursu jest pomocne ale bardziej liczy się to czy umiesz przystosować się do każdej sytuacji, czy mimo złego humoru możesz uśmiechać się i wlazic wszystkim w tyłek. Im lepiej to robisz tym dalej zajdziesz. Niestety pieniędze z tego żadne.

Gość hdhdihdjdhdr
Po takim kursie jest mój kumpel- Australijczyk. I ledwo dostał pracę w londyńskim hotelu. Goście uwielbiają jego akcent i jakoś tą pracę dostał. Mam w pracy 2 Angielki które po takim kursie...kelneruja za najniższą stawkę. Musisz być naprawdę dobra, z dobrym językiem i wywalczyć swoje miejsce. Jak cię polubia to będzie łatwo. Tylko nie spij z żadnym z managerow. To prędzej czy później wyjdzie i koniec kariery. I będzie pośmiewisko.

Gość gość
zależy od tego jakie ma sie kursy, doswiadczenie... moja znajoma uczyła się tutaj www.wshig.pl i akutalnie pracuje w jednym z hoteli w Rzeszowie :)

Gość Maja878
Pytanie, jak się chce pracować w tym hotelarstwie? Na jakimś stanowisku czy mieć swój obiekt? Na pewno, w jednym i drugim przypadku przydadzą się szkolenia i rozwijanie swojej wiedzy. Szkolenia z hotelarstwa są teraz bardzo popularne, zarówno dla tych co mają swój hotel, jak i dla tych co pracują w takiej branży. Sama niedawno czytałam o takich opcjach na https://tour.profitroom.pl/ i ciekawie to się prezentuje. Na takich spotkaniach, można też masę fajnych ludzi poznać i poszerzyć znajomości, które potem tylko procentują.

Gość gość
Czesc chce zaczac prace w hotelerstwie w Pl ale chce dopytac o place minimalna na stanowisku recepcja? Ile otrzynujecie brutto a ile netto? Jak wyglada umowa o prace ? Dajcie znac bo zastawiam sie nad wyjazdem za Granica