Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dizka

Problem z przelewem bankowym. Błagam pomóżcie!

Polecane posty

Gość dizka

We wtorek wieczorem zrobiłam przelew przez internet. Wczoraj zaglądam na swoją pocztę a tak facet, od którego kupiłam przedmiot pyta czy wysłałam pieniądze. No to wchodzę na stronę banku sprawdzić co jest, przeglądam wyciągi a tam nie ma śladu po dokonanym przelewie! Wiecie co się mogło stać. Spotkało kogoś z was coś takiego? Czy możliwe, że kasa jeszcze nie została przelana, ale dopiero zostanie? Zawsze jak robiłam wieczorem przelew to na następny dzień już był zrealizowany :O Nie wiem co mam teraz zrobić, czy przelać kasę jeszcze raz czy czekać i zobaczyć czy w końcu tamten zostanie zrealizowany? Miałam pięć dni na wpłatę kasy i dzisiaj mija piąty. Co ja powiem temu facetowi? :O Pewnie mi nawet nie uwierzy! :O

Gość ixyyyyyyyyyyy
nie ma sladow po przelewie a ubylo ci z konta?

Gość wścibska Gienia
a na pewno wysłałaś czy tylko wypisałaś i się wylogowałaś? :D też tak kiedyś zrobiłam:D:D:D

Gość jak to nie ma śladu?
Zawsze przecież jest. Może tylko ci się wydawało że płaciłaś, albo nie potwierdziłas operacji i nie poszło. A z konta ubyła ci ta kwota?

Gość dizka
Nie ubyło... chyba. Kurcze dałabym sobie głowę uciąć, że wysłałam, ale teraz to już nie wiem :O

Gość ixyyyyyyyyyyy
skoro nie ubylo to zrob przelew jeszcze raz

Gość stull
Może w trakcie kliknięcia była jakaś mała zawiecha i koniec , nie poszło. Gdyby poszło to miałabyś potwierdzenie w historii transakcji.

Gość dizka
Sprawdziłam jeszcze raz i na pewno nie ubyła ta kwota. Tylko kurcze teraz nie wiem. Być może faktycznie nie potwierdziłam czy coś... ale boję się, że jak wyśle drugi raz to potem tamten pierwszy przelew też jednak dojdzie i zapłacę podwójnie :O Możliwe to jest? Dodam, że tamtego dnia miałam problem z zalogowaniem. Jakiś błąd wewnętrzny. Dopiero po godzinie udało mi się zalogować, ale może nadal mieli tam jakieś problemy ?:O

Gość dizka
Stull cóż możliwe... Cholera nawet jak teraz zrobię drugi przelew to i tak dojdzie dopiero jutro a do dzisiaj jest termin wpłaty. Facet pewnie się wkurzył (a raczej już się pewnie wkurzył), aż boję się do niego napisać 😭

Gość ixyyyyyyyyyyy
raczej niemozliwe, bo bys miala przelew w trakcie realizacji albo zlecenie zrobienia przelewu

Gość stull
Napisz do niego i przeproś opisując sytuację z przelewem i powiedz, że musisz to zrobić w banku w poniedziałek osobiście, bo konto netowe nie działa. A jutro sprawdzisz jeszcze raz co z tym przelewem i wyślij zgodnie z obietnicą

Gość dizka
Dobra, dzięki za pomoc ludziska :) Mam nadzieję, że facet będzie wyrozumiały...

Gość niemożliwe żebyś nie miała
od razu ubytku na koncie gdyby przelew poszedł. Więc wyślij jeszcze raz, bo jak sama mówisz, internetowe konto wtedy nie działało. Często tak bywa. I na pewno nie poszło 2 razy :)

Gość dizka
Jeszcze coś w tej sprawie. Do tej pory sprawdziłam tylko wyciągi a przed chwilą znalazłam jeszcze opcję "lista przelewów" i tam jest ten mój przelew i ma on status: transakcja przesłana do realizacji. Czyli co? Mam czekać aż się te pieniądze przeleją? Dlaczego to tak długo trwa? Zawsze pieniądze były przelane już na następny dzień. Ile to jeszcze może potrać? Czy mogło coś im się w tym banku "zaciąć" i realizacja przelewu utknęła w miejscu? Na prawdę nie wiem już o co chodzi :O

Gość julka19xx
W weekendy przelewy nie przechodzą.to system eliksir. Jutro dojdzie

Gość dizka
Ale ja przelew robiłam we wtorek wieczorem.

Gość melisssaaaa
A jaki to bank.W niektórych bankach przelewy nie są realizowane w weekendy.

Gość melisssaaaa
Jak od wtorku nie poszło, to już nie wyjdzie.

Gość melisssaaaa
A inne przelewy możesz zrobić?

Poczekaj, daj im jeszcze chwilę na przelanie tego. Napisz facetowi, ze przelew poszedł, możesz dołączyć screena do maila. Jak jutro nadal nie dojdzie przelew to zadzwoń do banku.

Gość lalolii___
Skoro nie ubyło z konta, to znaczy że nie poszło, żadna filozofia. Ja bym zrobiła jeszcze raz, zwłaszcza że mówiłaś, że była wtedy awaria na portalu bankowym. Poza tym jak przelew robiłaś we wtorek a jest niedziela to nie ma bata, nie poszło za pierwszym razem.

Gość w moim banku jest możliwość
wpisania daty kiedy przelew ma być zrealizowany. może u Ciebie jest coś takiego. albo pieniądze zostały zamrożone z jakiegoś powodu. kiedyś też tak mieliśmy. że pieniądze były w saldzie a w wolnych środkach nie. nie pozostaje Ci nic innego jak rano wycieczka do banku lub chociaż telefon

Nie wysyłaj po raz drugi. Pierwsze słyszę, żeby wysyłać przelew do oporu. A potem jej ubędzie z konta i co wtedy powiecie? Skoro jest realizacja, a nie poszło to trzeba zadzwonić i się dowiedzieć, a nie słać przelewów ile popadnie.

Gość dizka
OK dzięki za odpowiedzi. Nie zrobie od razu drugiego przelewu, bo boję sie, że jednak pójdzie dwa razy (martwi mnie ten status "transakcja przesłana do realizacji"). Najpierw zadzwonię do banku upewnić się o co chodzi. melisssaaaa nie wiem czy mogę robić inne przelewy, bo nie miałam takiej potrzeby