Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gburek

Obóz dla dziecka - z kursem młodszego ratownika?

Polecane posty

Czy ktoś był na takim obozie? Lub jego dziecko było? Chodzi o obóz Almaturu w Dąbkach z kursem na młodszego ratownika i dziecko w wieku 14 lat. Czy to nie zbyt młody wiek na taki kurs? Niezbyt wielka odpowiedzialność?

Gość adamigo
Młodszy ratownik nie jest nigdy na plaży samodzielnie. Więc nie masz czym sie martwić. To fajny pomysł. Jeśli tylko dziecko się tym interesuje to pozazdrościć jego dojrzałości :)

Gość siedem-
A jaki jest program tego obozu dokładnie? Kto uczy te dzieci na młodszego ratownika? Czy zdają normalnie egzamin?

Mój syn robił taki kurs na basenie - super sprawa . Teraz , mając 14 lat pomaga latem przy ratownikach na pobliskim zalewie. Ale u nas w mieście działa prężniesekcja WOPR więc jest łatwiej :)

siedem: plan obozu: Zostań ratownikiem, poznaj od kuchni pracę służby ratowniczej, psów w WOPR, tajniki nurkowania oraz korzystania z szalup ratunkowych. Etap I: nastawiony na kształtowanie umiejętności praktycznych zakresu pływania i technik ratownictwa wodnego; nadanie stopnia MŁODSZEGO RATOWNIKA WOPR. mika biała - czyli spokojnie można pozwolić na coś takiego dziecku? Wiesz, boję się że zobaczy jak ktoś się topi, albo zobaczy kogoś kogo nie udało sie uratować :(

Gość gość
Uważam, iż zdecydowanie jest to za młody wiek na działania tego typu. Wiadomo, że to wszystko w słusznej sprawie, jednak czy tym sposobem nie doprowadzimy do niepotrzebnej, ewentualnej tragedii? Mojego syna wysłałam na bezpłatny kurs ratownika wodnego prowadzony przez http://www.woprszczecin.pl/ . Warunkiem jest ukończone 18 lat - jak dla mnie jest to wiek idealny. :)