Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piu piu

Uwaga oszust-buldog francuski

Polecane posty

Uwaga, na wielu portalach powtarzają się oferty osoby, która rzekomo chce oddać buldoga francuskiego. "Jedyne" co trzeba zrobić, to zapłacić za transport pieska. Ta osoba pisze łamanym polskim, twierdzi, że szuka "kochającego domu" dla pieska, a tak naprawdę to OSZUST! Szukam dla siebie takiego pieska i tylko dzisiaj natknęłam się na kilka "różnych" ofert tej samej osoby. Wszędzie ta sama śpiewka, tylko imiona piesków się zmieniają... Uważajcie!

Gość pxpazdy
Dokladnie mialem taka samąsytuacje... od 2Dni pisalem z osobą, ktora okazala sie oszustem! Wszystko co piszesz mi tez sie przydazylo, ale na szczescienie doszlo do transakcji i uniknalem kłopotów. Koles pidział po angielsku z ANgli, mimo zeogloszenie bylo z Warszawy. Powolywal się na śmierć matki i poszukuje domu dla pieskow i opieki. Trzeba tylko dokonać oplaty lotniskowe przez które mial przekazac pieska. Okazał sięoszustem, bosammieszal się w zeznaniach i kłamał. Mam nadzieję, ze ktos to przeczyta i uniknie kłopotów jak ja.

Dokładnie tak, w internecie aż roi się od ogłoszeń tej Pani/tego Pana... Z reguły są to te same zdjęcia piesków, zmienia się tylko lokalizacja. Zasada działania tego oszusta jest taka sama-odda pieska, należy tylko wcześniej dokonać opłat lotniskowych. Ja na szczęście mam już swojego wymarzonego buldożka u siebie, aczkolwiek zanim go znalazłam-nacięłam się na tego oszusta... Ostrzegam!

Gość gość
Witam serdecznie dwa dni temu napisałam do tej właśnie osoby o której piszecie chodziło o opłacenie transportu dla pieska(ogłoszenie zostało zamieszczone na alegratka Buldog francuski wyslalam meila ze moge zaplacic przy odbiorze piesków bo nie jestem naiwna ,co mnie zdziwiło nie podawałam żadnych informacji o sobie o ta niby kobieta przysłała mi zaproszenie na facebooka jako Bianca Fox oczywiście tez jej nie zaakceptowałam oby tylko nikt nie wysyłał tej bandzie jakiś pieniedzy na konto

Gość anaxy1
przykre,że zamiast adoptować pieska kupujecie takie brzydactwa :(

Gość gość
Uwaga dalej ten oszust grasuje pisze od Vinne jones cos mi nie pasilo bo tylko western union przesylka dzwonil do mnie zebym na weekend wyslala kase pisze lamana olszczyzna niby przesylka od firmy G.K -AIRFREIGHT SERVICE INTERNATIONAL Ale taka nie istnieje

Gość gość
ja niestety zostalam oszukana w sumie przelam im za bilet 150zl i 200 zl za ubezpieczenie nastepnie chcieli nastepne 200zl za jakas licencje za przewoz ale wtey powiedzialm ze zadnych pieniedzy juz im nie przeleje,wiec napisali ze pies bedzie na kwarantannie.

Gość gość
bardzo proszę o kontakt osób które zostały oszukane przez nadawcę tego ogłoszenia!!!!!!!!!!

Gość gość
jak sie z panem skontaktowac poniewaz zostalam oszukana

Gość gość
w sprawie oszustwa proszę o kontakt gg 6591171

Gość gość
rasowego pieska się zachciało za free :D

Gość gość
Tak nie do końca za free aczkolwiek nie zmienia to faktu, że dałyśmy się zrobić w ciula. Wstyd mi teraz jak diabli. Nie wiem czy bardziej płakać mi się chce za stracona kasa czy nad swoją głupotą.