Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the_angela

POMOCY,idą na raz 4 zeby, jak pomoc??

Polecane posty

Witam, Corcia ma 4 ząbki na dole jedynki i dwójki i ani jednego na górze. W sobotę wyszła na dole dwójka,ale w nocy była niespokojna, marudna i miała gorączkę, nie wiem ile bo nie mierzylam ale dałam paracetamol w styropie pospala godzinie jeszcze i zmierzylam miała juz 37,7. Od 3 do 11 nic nie jadła nie chciała,dopiero o 11 zjadla 80 mleka. Zobaczyłam białe plamki na jedynkach i dwojkach.Dalam Camillie ale nie bardzo pomogła tym razem, dałam więc pierwszy raz Vibrucol i calgelem posmarowalam ząbki na górze, trochę pomogło bo zasnela właśnie.jak jej pomoc?? Gryzaki gryzie,te schlodzone niekoniecznie.co mogę jeszcze zrobic?? Przy tamtych zębach była taka niespokojna z 3 dni przed wyrznieciem sie zabkow, a tutaj dopiero białe plamki są jeszcze daleko...to tak długo bedzie sie meczyla? A i coś dziwnego, steka mi nawet przez sen teraz, z bolo?? Pomocy

Gość matuuulka
Mó synek miał podobnie, tylko on płakał mocno w nocy. W tym samym czasie miał 3 dniową gorączkę(ok 39 stopni). Na noc calgel na dziąsełka i podawałam paracetamol w czopku co 4 godziny. Syropu nie chcial pić-wymiotował po nim. Musisz to przetrwać

Gość matuuulka
Mojemy wychodziły dwie górne jedynki jednoczesnie, a po tygodniu dwie dolne.

Sachol. Jest to masc na wszelkie obrzeki w jamie ustnej. Z tego co wiem nie droga i bezpieczna dla dzieci (swoje mam dopiero w drodze) ale wiem ze jak ciocia miala dwojke maluchow i im szly zabki to wlasnia ta mascia smarowala. Pani z apteki ja polecila jak i lekarz. Ma cukierkowy smak dzieki czemu dzieci latwiej daja sobie natrzec dziaselka

Gość czekolada_mleczna
może maść znieczulająca...?

no sachol wlasnie znieczulajaco. bierzesz mala ilosc masci na place wcierasz przez chwile w zaczerwienione/spuchniete miejsce i wtedy przynosi ulge. ja to tez stosowalam jak mi 8 wychodzily i musze przyznac ze pomoglo

Cały dzień na rękach bo niby spać a odkładać do lozeczka to szamocze sie i nie zasypia. Mąż jedzie z termometrem bezdotykowym abym mogła nocą kontrolować temp. Nie wiem czy taki dzień czy Vibrucol sprawił ze przytomny jest z godzinę a potem tuli sie i niby zasypia. Cały czas gorąca jest,czapek dam na noc zeby jej trochę ułożyło.zostaje sama,mąż wyjeżdża dziś i bedzie w piątek na noc......boje sie imartwie. Zobaczę jak noc i jak coś szwagra poproszę o to by kupił sochol. Dziękuje za pomoc.