Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaaa mamaa

Próchnica u 11 miesięczniaka :((((

Polecane posty

Gość zmartwionaaaa mamaa

Dzisiaj zauważyłam u mojego 11 miesięcznego dziecka, ciemny obszar na jedynce, od spodu. Zauważyłam to, kiedy odchyliło głowę do tyłu. Ząbek ten wyrósł lekko uszczerbiony, myślałam, że taki jego urok, tymczasem okazuje się, że to jest prawdopodobnie próchnica :( Dziecko jest piersiowe, niesmoczkowe, nie je słodyczy ani żadnych słodkich kaszek czy serków. Ma myte ząbki rano i wieczorem, a tu taki zonk :( Co teraz z tym zrobić? Do jakiego dentysty pójść, by nie zafundować traumy dziecku jaką przeszłam kiedyś ja, kiedy dentysta przywiązał mnie do fotela? Wiem, że po dobroci buzi nie otworzy, ja sama mam problem z dokładnym umyciem dziecku zębów. Czy zakup szczoteczki elektrycznej w tym wieku to dobry pomysł? Myjemy zęby pastą bez fluoru, ale może to błąd? Doradźcie coś, bo się załamałam Ja sama mam tak słabe zęby, że w wieku 15 lat straciłam obie jedynki i dwójki, dzisiaj mam niemal całą górną szczękę wstawianą Nie chcę, by moje dziecko skończyło podobnie.

Gość zmartwionaaaa mamaa
up

Myśle,że jak najszybciej trzeba sie udać do stomatologa dziecięcego on poradzi co dalej,mój synek ma 15ms normalna szczoteczka nie chciał dac sobie umyc ząbkow od niedawna ma elektryczna i idzie troche lepiej bo jest jakas atrakacja :) mamy paste elmex dla dzieci!Twój synek może mieć słabe zabki po Tobie