Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gtdgt

Za biedni na dziecko:(

Polecane posty

Gość Gtdgt

ja 800 na zlecenia,maz 1200 mieszkanie 1100 miesiecznie z rachunkami oboje po 30

Gość Gtdgt
.

Gość Izabelka......... ...:)
troche mało ale takie czasy. Ktos z was musiałby poszukac lepszej pracy a Ty pracy z umowa bo jak masz zlecenie to ani nic na chorobowym ani na maciezyńskim nie dostaniesz. Mieszkania raczej tańszego nie znajdziecie. Jedyne wyjście to zmiana pracy bo lata lecą. Ale z praca ciężko jest.

Gość no a jakie macie ...
wykształcenie doświadczenie u iejętnosci kursy... Bo to nie jest powód do duy co piszesz...Mam znajomych na najniższych fizycznych stanowiskach i z nadgodinami wyciągają chociaż te 2000 a co robi tój facet, że tylko 1200?

Gość Gtdgt
mieszkamy w terenie gdzie potworne bezrobocie,cieszymy sie ze chociaz praca jest

Gość nicelandia
Słuchaj nie w każdej pracy tyle płacą. 3 lata temu mój mąż zarabiał 1100 a pracował 10h dziennie od pon do soboty. Teraz ma 2000 tys za 8h dziennie, ale już w innej firmie i musiał się nieźle nabiegać żeby tam dostać.

Gość no a jakie macie
Jest dorosły - chce miec rodzinę "niech biega".

Gość no a jakie macie
Zresztą 10h/dziennie za 1100 świadczy o niezaradności...juz jako "pmoc murarza " (przynieś/podaj/pozamiataj) więcej by dostał...

Gość nicelandia
My mieszkamy w biednym regionie, duże bezrobocie i pracodawcy to wykorzystują mało płacą. Był chociaż ubezpieczony i jak złamał nogę nie było problemu w szpitalu.

Gość Izabelka......... ...:)
no a jakie macie - kilka lat temu najniższa krajowa była niższa niż teraz więc gdy ktos miał 1100 to zarabiał więcej niz najniższa i to nie świadczy o niezaradności. Chyba nie wiesz co to sa regiony dotknięte bezrobociem gdzie pracodawacy moga wybierac w pracownikach i to za najniższa krajową. A taki pracownik musi sie cieszyć, że ma prace. Moja koleżanka z mgr i kursami od ponad roku szuka pracy i nie może jej znależć bo np. ma za wysokie wykształcenie, albo nie chca jej po prostu dac umowy. A jest zaradna, dorabia jako opiekunka do dzieci bo co ma robić? Nie stać jej aby wyjechac do innego miasta, cos wynając i tam szukac pracy.