Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca o tabletki anty

Tabletki anty i małe pytanie

Polecane posty

Witam, tabletki anty biorę 2 miesiąc. 3 miesiące temu urodziłam dziecko po nieco ponad miesiącu dostałam okres i zaczęłam brać tabletki, brałam rano ale nie było to dla mnie zbyt wygodne i zgodnie z ulotką skróciłam sobie siedmiodniową przerwę do sześciu dni i zaczęłam brać je wieczorem o 19 choć to byłą jeszcze gorsza decyzja, zaganiana po całym dniu zapominam. Zamiast o umówionej 19 zdarzało się brać po 20 raz gdy już byłam mocno padnięta zażyłam dopiero po 22 gdy mi się przypomniało. Czy w takim razie ochrona została zachowana? Dodam, że ciąża sama w sobie nie byłaby problemem gorzej z tym, że teraz to dzieciątko przyszło na świat poprzez cc. AAA Jeszcze jedno w drugim tygodniu brania miałam zatrucie pokarmowe, "pogoniło" mnie równo po 4 godzinach od zażycia czy jest możliwość niewchłonięcia się tabletki? I w takim razie kiedy wykonać test? Czy nawet gdybym zaszła w ciążę to mogę dostać okres z odstawienia?

Gość a tak się zapytam
ile mas lat ?

Gość Bądź sobą
z tego co czytałam to zależy czy karmisz piersią, bo przy karmieniu dostajesz tabletki jednoskładnikowe, które wymagają większej dyscypliny niż te 2... Ja kilka lat temu brałam diane, czasem zapominałam i np nie wzielam wogole jednej tabletki, przez 6 mcy brania nie zaszłam w ciąże.

Mam 25 lat ale nigdy nie brałam tabletek i jakoś nie wpadło mi jeszcze w nawyk branie. Nie karmię piersią. Dostałam Naraya, jednoskładnikowe...

Mam 25 lat ale nigdy nie brałam tabletek i jakoś nie wpadło mi jeszcze w nawyk branie. Nie karmię piersią. Dostałam Naraya, jednoskładnikowe...

Gość Bądź sobą
Ja pytałabym gin o wszystko, bo wiem że jestem zapominalska więc będę rozmawiać biorąc pod uwagę wszystkie ewentualności :)

A kiedy zrobić test? I czy gdybym nawet dostała krwawienia to mogę yć w ciąży?