Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaa2121

zgadzacie sie w powiedzieniem ,, chciec to moc"?

Polecane posty

Gość chcieć to móc?
no to chcę : 1.pracować w swoim zawodzie 2.schudnąć 3.całej fury pieniędzy, jalepiej w 500 eurowych banknotach 4.pięknego domu z basenem i zajebistym ogrodem 5.zajebiście pięknego faceta który będzie mnie na rękach nosił 6.zajebidtego samochodu, oczywiście spłaconego i z zapasem paliwa na całę zycie 7.samych zajebistych znajomychz kasą i extra zyciem 8. chcę mieć skończone studia medyczne i zarabiać zajebistą kasę 9.jeździć na wycieczki do wszystkich zajebistych miejsc na świecie 10.spać w najpiękniejszych hotelach 11.najnowszy i najlepszy komputer, komórkę, i wszelkie inne gadżety 12.kupę kasy...a o tym już mówiłam... 13.jachty dwa najlepiej, jeden na prywatne podróże, a drugi dla przyjaciół 14.willę nad morzem helleńskim albo na karaibach.. itd itp..... w końcu "chcieć to móc"..... :P

Gość Monique8877
ale tu nie chodzi o takie chce ,, to to i tamto" tylkoskupieniu sie na tych najwazniejszych rzeczach np jesli chcesz mieć dużo kasy to do tego głownie dąż , nie wydawaj dużo , oszczedzaj , szukaj sposobu na biznes , wyprowadz sie do innego kraju... jesli chcesz mieć takiego faceta to szukaj , przebywaj duzo wsrod ludzi , ,randkuj i w koncu go znajdziesz Nie ma tak ,ze bez wysilku masz wszystko

Gość Monique8877
trzeba sie czasem bardzo dlugo starac zeby cos osiagnać , nawet jedna rzecz . ale mysle ,ze jak sie na niej tylko skupimy to to osiagniemy i moze nie zarobisz np od razu 10 milionów ,ale możesz mieć duzo kasy jak bedziesz oszczedzać , pracować , szukac sposobu jak sie wzbogacic Nikt nie jest wszechmogacy ,ze od razu może miec wszystko bez wysilku

Ja sie nie całkiem zgadzam. Można chcieć np. mieć idealnego faceta, wspaniałą prace, zwiedzać świat, cokolwiek jeszcze, ale zawsze jesteśmy w jakiejś częście (wiekszej, lub mniejszej) uzależnieni od innych. Możemy nie dostać dobrej pracy, bo ktoś nam jej nie będzie chciał dać Możemy nie znaleźć fajnego faceta, bo np. nie jestesmy zbyt atrakcyjne, wiec żaden idealny facet nie będzie nami zainteresowany, bo po co mu przecietna laska, jak wokół ma dużo innych piekności. Możemy nie pojechać na wakacje bo np. nie mamy zdrowia, albo nie mamy pracy, bo znowu KTOŚ nam jej nie dał, a zamiast tego zatrudnił swojego znajomego... I tak moge wymieniać w nieskonczoność. Możemy sie starać i na pewno nasze starania często przyblizaja nas do osiagniecia naszych celów, ale nie zawsze chcieć, to móc. Są rzeczy ktorych możemy bardzo pragnąć i z jakichś losowych przyczyn nigdy tego nie osiągniemy, po prostu. Mimo, że wlozyliśmy w poszukiwania/starania kupe czasu, serca itd. Takie już jest życie, wg mnie. Troche zalezy od nas, troche od innych, a cała reszta jest jak losowanie szczęśliwego numerka. Albo wylosujesz, albo nie wylosujesz. Może brzmi pesymistycznie, ale wiem, że to prawda.

oj tam, nie mozesz tego czy tamtego, kilka razy w dupe dostaniesz, ale jesli sie nie poddasz pewnie cos znajdziesz - to ze jeden czlowiek nie dal ci pracy nie ozbacza ze z drugim bedzie tak samo, to czy jestes atrakcyjny czy nie, nie skresla cie ani troche w poszukiwaniu idealnego partnera - a noz widelec moze sie uda takowego znalezc

Maravilha Ja akurat na mojego chłopaka nie narzekam :D Ale pisze ogólnie. Bardzo ogólnie. Mimo wszystko oczywiście trzeba próbować realizować swoje pragnienia. Jeśli nie będziemy sie starać, to już na pewno sie nie uda :D... Btw. Śliczne ciasto w stopce :) Aż szkoda mi by było je zjeść, mimo, że smakowicie wygląda.

Powiedzmy, że chcieć znaczy móc nie zawsze się sprawdza. Można się skupić na rzeczach które się chce osiągnąć, ale nie zawsze się to osiągnie.

Gość Kkjkxx
Bzdura. Ja np. chciałabym mieć fajną pracę a nie mam żadnej. Szukam i szukam i nic. A chcę! ;-)

Gość ewqeqwewq
marzenia się w większosci nei spełniają... ale to tez kwestia czego człowiek chce... ja kiedyś chciałam uprawiac lucznictwo, ale na badaniach mnie odrzucili bo arytmia serca... teraz chciałabym tylko żeby moje dziecko było zdrowe, ale juz wiem, że to nigdy się nie spełni nie zawsze chciec to móc, często jest jak w tym powiedzeniu: Myslał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb mu scieli

Gość RedLipstickMonster
Niestety, ale niektórych rzeczy, pragnień nie da się zrealizować mimo najszczerszych chęci. Większosć jednak się da. Co nie znaczy, że bardzo chcieć, to biernie czekać aż samo się stanie. O niektóre sprawy trzeba bardzo walczyć i wtedy "chcieć to móc" się sprawdzi.

Gość jaśminkooo
Rozumiem to tak, że wszystko albo prawie wszystko można, jeśli chcemy, ale chcemy tzn. poświęcamy dużo albo nawet wszystko inne. Np. marzy mi się wycieczka do Tajlandii, a zarabiam 1300 zł. Czy nie mogę? Mogę, ale muszę poświęcić inne rzeczy: bezpieczeństwo finansowe, zdrową żywność, płacenie czynszu... A więc nie to że nie mogę pojechać do Tajlandii, tylko wolę już nie jechać, bo nie chcę poświęcać innych rzeczy ważnych (ważniejszych niż Tajlandia). Ot i tyle.

Gość Kkjkxx
RedLipstickMonster - no nie całkiem, poczytaj sobie fora o pracy ile ludzi o nią walczy z calych sił i nic :) Albo jakies wydarzenia losowe na które nie mamy wpływu... Nieee... Zyciem rządzi przypadek w dużej mierze i tyle :/

Gość ewqeqwewq
rzadko tez mozna zrealizowac marzenia związane np. z daną osobą, powiedzmy ż się podoba się jakiś facet, na ogół ma dziewczynę, zonę, podrywanie go jest raczej niemoralne, i często tez nie ma szans na powodzenie

Przypadków nie ma jest przyczyna i skutek ("przyczyna - 1 miliard chińczyków zacznie skakać" "skutek - to w USA nastąpi trzęsienie ziemi" proste hehe)