Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLASYKA NA TOOOPIE

Kiedy Waszym niemowalkom wyszedł pierwszy ząbek?

Polecane posty

Gość KLASYKA NA TOOOPIE

Jak w temacie...

Gość matuuulka
dwa jednoczesnie (dwie górne jedynki) w 10 miesiącu

Gość dobraciociadobrarada
U nas też były 2 naraz, tylko że dwie dolne jedynki, 2 dni po skończeniu 6 miesięcy :)

dwie dolne jedynki kiedy syn mial 4mc i tydzien. teraz ma 11mcy i 10 zebow

Gość miśka-+-+-+
W trzecim miesiącu jedyneczka z dołu, synek był bardzo niespokojny i miał straszliwe biegunki. Podawałam mu do picia orsalit, żeby się nie odwodnił i żeby nie osłabł. Ten płyn nawadniający polecił mi znajomy pediatra, teraz przy wymiotach i biegunce zawsze go stosuje. Dziąsełka smarowałam dentinoxem żeby złagodzić ból. Niestety najgorsze były trójeczki, ale na szczęście jest to już za nami.

4,5 miesiąca dwie dolne wyszły teraz ma 5,5 roku i dwie stałe jedynki wyszły 6 i teraz jedynka górna i dwójka dolna na wylocie :D

Gość hguyr5s
dwie dolne 1 praktycznie w tym samym czasie, na poczatku 5mies.

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Mój synek ma 6 miesięcy i tydzień, od dwóch tygodni ślina z buzi leci mu dosłownie jak z kranu. Nie kapie, tylko cieknie, tak jakby wziął do buzi łyka wody, a za chwilę to wypluł. Bo buzi pcha wszystko co się da. Swoje kończyny, nasze, z rozdziawioną buzią rzuca się dosłownie na wszystko, na stół, na butelki, ale nie smoczek, tylko butelki, na spodnie jak go trzymam na kolanach, na oparcie fotela, na brzegi wanienki, no na wszystko. No i od kilku dni ma dziennie po dwie trzy kupki takie spore rzadkie wodniste, a czytałam gdzieś że to też jest objaw ząbkowania. Gorączki nie ma, samopoczucie też ma okej. Dziąsła ma lekko jakby opuchnięte, ale nie boli go przy dotyku, ani jak palcem dotknę ani jak go karmię łyżeczką.

Moj zawsze przed wyjsciem zebow mial tydzien-dwa katar, a raczej taki zatkany nosek. A czym myjecie zabki? Ja zaczelam myc wlasnie od pierwszego zabka pasta Nenedent, teraz zmienilam na elmex kids, ale nie wiem czy dobrze bo maly polyka paste. Wrocic do Nenedentu, ktory nie zawiera fluoru?

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Mój kataru nie ma, za to tak jakby pokaszluje, ale to mi sie wydaje, że cwaniaczek nauczył się już symulować, bo to jest taki jakby to powiedzieć czysty kaszel, i zawsze jak to robi to się przy tym usmiecha tak zdradziecko :P

no to wyglada na zeby. ale gdyby kupki dlugo brzydkie byly, to trzeba do lekarza.

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Ponoć jak zęby wyjdą tak wcześnie, czyli 4-5 miesiąc, to są bardzo słabe...

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
No właśnie z tym lekarzem to wiem, tym bardziej, że synek bardzo mało pije. Jak wypije (prócz mleka mm) 200 ml herbatki to jest sukces.

Gość MMM333
dwie dolne jedynki- 5,5 m-ca.

Uuu wczesnie, niecale 3 miesiace corka miala. Jakos po roczku miala juz prawie wszystkie:-)

Gość mama288
moj synek ma prawie 7 miesiecy(bez 5 dni) i dopiero 3 dni temu wyszedl mu pierwszy ząbek, zwiastunami były okropne slinienie i gryzienie wszystkiego co popadnie pod raczkę.