Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym pobi...czkiem

czy reagować na serwis "pobi...czek?

Polecane posty

dostałam maila z windykacji, że mam opłacić jakieś 96 zł za skorzystanie z serwisu pobieraczek, wiem, że z nimi była akcja kiedyś o wyłudzenia, mój tata też dostał może z pół roku temu, nie zapłacił i nic mu nie zrobili ale ja się teraz boję, co mam robić?

no nie wiem, bo to windykacja napisała, brzmi strasznie

poważnie nie płacić? nie przejmować się tym, nic mi nie zrobią?

Gość Kaasa
Tak, wiem, że brzmi strasznie Ale coś musieli powymyślać, żeby jakoś ludzi ponaciągać Nie płać mi przyszło z rok temu pismo listem niepoleconym :D i co i nic zresztą oni nawet już jakaś sprawę mieli za wyłudzanie oszuści i tyle

Gość rysio19800
mi tez z pol roku temu przyszlo pismo z tego pobieraczka ze juz sprawa ma byc w sadzie troche sie dopytalem i ta sa oszusci jak tu ktos mowil sprawe za wyludzanie mieli ja nic nie placilem

Gość jak usunąć konto na onecie?
usunęłam to konto mailowe więc nie powinnam więcej nic dostać już

Gość jhskashj
no tak- usunelam konta i nie powinnam juz nic dostac.... :O co za logika!

no tak, na to konto nie bo już go nie ma

Gość Kaasa
Albo dać ich do spamu i po sprawie:) nic się nie martw oni nikomu sprawy nie założyli bo sami naruszają prawo i sami mieli sprawę w sądzie i to oni zostali podani

Gość Kaasa
W 2010 r. UOKiK orzekł, że praktyka właścicieli portalu "narusza zbiorowe interesy konsumentów", a informacja o 10 dniach darmowego pobierania gier i filmów "wprowadza w błąd". Nakazał właścicielowi portalu, spółce Eller Service s.c., zapłatę 239 tys. zł i zmiany w portalu. Firma dostosowała się do wskazówek i umieściła regulamin na stronie głównej, odwołała się od decyzji UOKiK dotyczącej kary pieniężnej. W lutym rację UOKiK przyznał Sąd Okręgowy w Warszawie, ale spółka odwołała się od wyroku. Trzy miesiące później m.in. za wprowadzenie w błąd oraz brak potwierdzenia na piśmie danych takich jak nazwa przedsiębiorcy, ceny usługi, prawo odstąpienia od umowy czy czas jej obowiązywania, czyli "naruszenie zbiorowych interesów konsumentów", UOKiK nałożył na Eller Service kolejną karę - tym razem 215 tys. zł. Także w tym wypadku spółka zaskarżyła decyzję do sądu.