Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa bb

Jaką surówkę robicie do kotletów mielonych ?

Polecane posty

Gość Ewa bb

Pytam z czystej ciekawości. Z jakimi surówkami lubicie jeść kotlety mielone ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prrrrrrrrrrrrr
najbardziej mi pasuja buraczki na zimno:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdahgda
ja tez do mielonych preeruje buraczki/cwikle :) albo marchewke z groszkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marchewka, marchewka z groszkiem, buraczki w kazdej formie albo ogorki konserwowe lub kiszone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja ostatnio zrobiłam taką śmieszną :) trzeba posiekać pół kapusty pekińskiej, jeden średni por też posiekać białą część i kawałek zielonej, do tego dwa kwaśne jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić. Na sos jedna łyżka majonezu, dwie łyżki jogurtu albo śmietany, łyżeczka musztardy, sól, pierz i trzy jajka ugotowane na twardo i drobniutko rozgniecione widelcem...wszystko wymieszać i połączyć z warzywami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja do mielonych najbardziej lubię dodatki na ciepło tzn. buraczki albo marchewka z groszkiem. A jak już musiałabym coś na zimno to chyba mizerię albo sałatę ze śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plurre
buraczki, ogórek kiszony/ konserwowy, surówka z kiszonej kapusty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie krajoznawcze
ja bym chyba lubila taka, jak moja mama robila mi w dziecinstwie, a miala bardzo ubogi repertuar kulinarny, a mianowicie byla to surowka z kiszonych ogorkow i cebuli pokrojonych w kostke ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość często robię taką
z ogórków kiszonych i cebuli,tylko że trę je na tarce o grubych oczkach,przyprawiam pieprzem,cukrem i dodaje po odlaniu nadmiaru soku nieco oleju.Ta z pewnościa pasuje do mielonych,też buraczki jak i kapusta kiszona na ciepło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość India Online
Albo coś kiszonego (kapusta, ogórki) ewentualnie jakaś sałatka konserwowa np. naddunajska lub z zielonych pomidorów albo mizeria.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do kotletów mielonych
marchewka na gęsto, buraczki albo mizeria, mmmmmmmm... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja...
ja mam dwie opcje ....jak robię kotlety mielone i mam do tego jakiś sos to preferuje buraczki ...a jak bez sosu i ziemniaki pure to dobra jest surówka z kiszonej kapusty albo pekińskiej albo mizeria

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×