Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ladysmerfettta

Jak to jest z reklamacją obuwia(sieć CCC)

Polecane posty

Gość Ladysmerfettta

Chciałabym zareklamować kozaki kupione w styczniu tamtego roku ponieważ popękały mi oba na piętach,z tym,że troche to sama posklejałam.I tu mam pyt,czy z tego powodu mogą mi reklamacji nie uznać?

Gość nie uznają
mi nie uznali reklamacji w ccc pokrótszym czasie niż Twój. Jezeli majstrujesz przy butach, to automatycznie tracisz gwarancję. Poza tym, jeżeli to było ponad rok temu, to raczej nie uznają. Bo jeżeli buty mają dłuzej, niż pół roku, to musisz udowodnić, że usterka nastapiła z powodu wady produktu, a to nie jest takie proste. W tym momencie reklamacja zostanie odrzucona, bo wg nich buty będą po prostu przechodzone. Jeszcze jest jedna rzecz: czy chcesz odwoływać się do gwarancji, czy do niezgodności towaru z umową.

Gość Ladysmerfettta
ktoś mi odpowie czy tej reklamacji mogą mi nie uznać,na te buty są 2 lata gwarancji

Gość bezboznica...;.;.
po pierwsze gwarancja na buty z cc trwa rok wiec chyba juz za późno, a po drugie jeśli je sama kleiłaś to na bank ci tego nie uznają...

Gość Ladysmerfettta
A jak jest lepiej ,odwołać się do gwarancji czy do niezgodności?

Gość porannarosaaa
obojętnie co by się z nimi nie stało, jeśli przy nich grzebałaś, kleiłaś je na własną rękę to nikt ci gwarancji nie uzna.

Gość Ladysmerfettta
na paragonie nic nie pisze,tylko o zwrocie,a przy zakupie mówili o 2latach gwarancji ,tylko myśle o tym sklejeniu ,że lipa

Gość szara szaruga
Jeżeli chcesz się odwyływać do gwarancji, to musisz działac u samego producenta. Jeżeli odwołujesz się do niezgodności towaru z umową, to możesz w sklepie. Przy czym, jak już napisałam wczesniej i chyba ktoś po mnie powtórzył, to skoro je kleiłaś, to automatycznie tracisz prawa do reklamacji.

Gość szara szaruga
napisałam ale mojego wcześniejszego nie ma

Gość gffgfghghghj
jak dla mnie to smieszne oddawac buty do reklamacji po calym roku chodzenia. wiadomo, ze malo ktory but wytrzyma rok czasu, a juz z ccc to na pewno. w takim razie prawie kazdy but mozna by oddawac. ja mam kilka butow z ccc, w ktorych skora sie obtarla i co tez mam je isc reklamowac? co innego jakby po miesiącu sie but rozwalil, ale po roku? :O

Gość gość
CCC nagminnie odrzuca reklamacje. mnie buty pękły po 4 m-c użytkowania i konserwacji płynem zachwalanym przez obsługę. Taką mają politykę. Ale w tej sieci nie umieją liczyć. Mogli mi reklamować buty za 90 zł i nie zrobili tego. Wiec ja nie dokonam zakupów u nich przez najbliższy rok(min) co spowoduje straty na ok 1000 zł(cała rodzina). Wiec może jak więcej ludzi przestanie kupować u nich może bardziej łaskawym okiem spojrzą na nas...