Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katka654

jak doprać ciuchy dziecka????próbowalam juz wszystkich proszkow??

Polecane posty

dziewczyny powiedzcie bo ja nie wiem czy cos zle robie czy co??próbowalam jz wszystkich mozliwych proszkow , łacznie z kapsułkami ariel i persil, namaczalam tez pranie w vanishu przed praniem w pralce i ciuchy moich dzieci nigdy nie sa na 100% doprane , zawsze zostaja jakies niedoprane slady,szczególnie na skarpetach od spodu,czy po marcheweczce na bluzce ,juz nie wiem jak prac , dostaje furii kiedy wyciagam pranie z pralki ktore sie pierze 2 h w 60 stopniach i widze niedoprane ciuchy!

Gość zimowa mama
No cóż. Czasami po prostu sie nie da. Pewnie zalezy to od jakosci materialu i starosci plamy. Moje dzieci tez maja czasami niedoprane ubranka i biegaja w nich po domu lub na wsi.

Ja już próbowałam wszystkich proszków, wszystkich odplamiaczy. Odplamiacz w proszku, w płynie, namaczanie, pranie z programem odplamiającym. W 60 stopniach jak i w 90 stopniach. I tak nie dopiera.

Gość retef
Ja też tak mam, nie przejmuj się.. Grunt to załatwić plamę tuż po jej pojawieniu się. Czyli brudzi się marchewką - namaczasz koszulkę na pół h w wybielaczu czy Vanishu, a potem hyc, do pralki, albo dopóki jej tam nie wsadzisz, niech się moczy. Grunt, żeby nie zaschła, bo wtedy już po ptakach. Tłuste plamy od razu wycieram gąbką z ciepłą wodą i płynem do mycia naczyń, potem do pralki i nie ma śladu. Białe rzeczy możesz wygotować w garze z wrzątkiem, tak jak przy krochmaleniu, z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Niestety dużo zależy od rodzaju plamy, ale też od materiału, z jakiego wykonane jest ubranie.