Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ndkjcbewr

Podkład do cery tradzikowej kryjacy czy matujacy???????

Polecane posty

Gość ndkjcbewr

To nie jest tak ze caly czas mam tradzik ale raz na jakis czas pryszcze wyskocza, chce kupic podklad pharmaceris i nie wiem czy lepiej kryjacy czy matujacy????? mam cere normalna no ale z wypryskami

Gość gddsds
DReam mat mus - teraz kosztuje 45 zloty, ale raz natrafilam na promocje 26 zloty, sadosc czesto znizki. jest idealny !!

Gość Lajlla
kryjacy jest jak dla mnie za mocny-efekt maski wiec ci go nie polecam

Gość ndkjcbewr
ten dream mat muss ci nie pisze ze do cery z tradzikiem... chodzi mi o pharmaceris, rozumiem ze mialas ten kryjacy?

Gość Lajlla
mialam kiedys probki bo tez zastanawialam sie nad kupnem ale zbyt mocny mi sie wydawal co do matujacego to nie moge sie wypowiedziec, jaka masz cere?

Gość ndkjcbewr
kiedys w aptece sprawdzalam to taka pani stwierdzila ze mam normalna cere

Gość ndkjcbewr
mi głównie tez chodzi oto zeby nie powsrtawaly mi wypryski po tym fluidzie

Gość mama corci z gipsem
kup sobie La Roche Posau Toler... Idealnie kryje i nie robi efektu maski. Pharmaceris nie mialam, matujacy dobry jesli masz blyszczaca twarz, zmatuje ci na jakis czas. Kryjacy zakryje to i owo. Jesli nie chcesz efektu maski kryjacy naloz na lekki krem np. Olay.

Gość Nastia Janowa
Clinique Anti-blemish solutions > maja do każdego typu cery.

Gość ndkjcbewr
nie te co podalyscie to za drogie sa.... no mi sie twarz nie blyszczy twarz mam normalna cere tylko z wypryskami tzn taki tradzik pospolity

Gość madam620
Nie masz cery normalnej. Cera normalna jest bez skazy, bez wyprysków i innych zanieczyszczeń. Podobna jak u małego dziecka. Wybacz, że się czepiam ale uczę się na kosmetyczkę i wiem wiele o rodzajach cer. Zapewne masz cerę tłustą albo mieszaną. Jeżeli chodzi o podkłady to jest wiele matująco-kryjących, jest w czym wybierać. Zawsze możesz wybrać opcję taką: podkład kryjący+ puder matujący (najlepiej transparentny). A jeśli boisz się powstawania nowych wyprysków to patrz na składy. Unikaj takich składników jak: paraffinum liquidum, paraffin, propylene glycol, butylene glycol, wszelkie isopropyle, SLS, caprylic/capric triglyceride. Te składniki mają skłonność do zapychania, oczywiście jest ich więcej ale wymieniłam te najważniejsze.

Gość ndkjcbewr
no w aptece kiedys pani stwieredzila ze mam cere normalna a tez mialam tradzik nieduzy ale byl, no to ja juz wiem, ale dzieki za te sklady napewno spojrze ;)

Gość janiia
Koleżanka ma trądzik i używa Pharmaceris matujący. Polecam

Gość kokokgodkfo
Ja polecam bardzo, baardzo La roche posay terra teint (mam odc. 11 normalny kolor skóry ani jasna ani ciemna). Mam w płynie ten podkład i jest super jeśli chodzi o krycie i zaleczanie nawet drobnych sprawek. Ostatnio też odkryłam ten podkład w kompakcie/pudrze mineralnym. Opinie ma świetne (jeszcze lepsze niż pierwowzór), kończy mi się w płynie i dziś idę obczaić ten drugi w aptece. Tylko są drogie od 70 do 100 zł zależy gdzie kupujesz. Ale są mega wydajne- mi wystarcza odrobineczka na twarz. Polecam! Mam doświadczenia z poniższymi a żaden się nie umywa: Color Stay Revlon Chyba wszystkie loreal Normateint czy jakoś tak Vichy różne mary kay (moja siostra jest konsultantką) nie spomne o tanich gówienkach typu Lirene (owszem był super, jak miałam 18 lat ale wtedy i cerę miałam super hehehe)

Gość ndkjcbewr
madam620 niektore te sklady sa w pharmaceris a mozesz spojrzec ktory lepszy jest? pharmaceris matujacy czy kryjacy????/ glownie zebym wypryskow nie miala po nich

Gość ndkjcbewr
janiia a ta twoja kolezanka to jaka ma cere nromalna, tlusa, mieszana ??? nie wiesz?;p

Gość llllllk0-rwfjkm
ahaaaaaaaa

miałam już octopirox, ale jest dosyć drogi. może jakaś kosmetyczka zna na podobny problem krem tańszy i może polski?

Gość dfsdwwrg4gr
do cery trądzikowej ŻADEN PODKŁAD, to podstawa jesli chcesz poprawic stan cery

Gość hrabataka
Z kosmetyków, a raczej środków, to aplikator na wypryski HB - pomaga, właśnie szczególnie przy cerze trądzikowej. W moim przypadku zmiana diametralna. Każda cera wymaga systematyczności 0 tylko tak można nadać jej normalność.