Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda888888888888888888888888

Swedzenie skory glowy

Polecane posty

Gość Jagoda888888888888888888888888

Witam. Od dluzszego czasu mam mala plamke na skorze glowy, ktora bardzo mnie swedzi. Robi sie na niej skorupa, ktora pozniej odpada i tak w kolko. Smaruje ja oxycortem i jest lepiej, ale niestety bardzo swedzi a ja drape dlatego znowu pojawia sie skorupa. Nie wyglada to groznie dlatego nie poszlam do dermatologa bo praktycznie w ogole tego nie widac. Chce sie wreszcie tego pozbyc. Moze powinnam kupic jakis szampon leczniczy. Czy ktos mial podobne problemy??

Gość lekarz pierwszego kontaktu
grzybica-zmiana diet sie klania

Gość madam620
idź do dermatologa. To może być łojotokowe zapalenie skóry, grzybica czy łuszczyca. Nic przyjemnego. Nie lekceważ objawów. Ewentualnie może to być podrażnienie skóry głowy, jeśli używasz na co dzień silnych szamponów z SLS. W tym przypadku zmieniłabym szampon na taki, który ma łagodny skład, bez silnych detergentów, SLS.

Gość MISIA_99
Zrób sobie badanie na obecność patogenów w organizmie metodą Dr.Volla, za pomocą którego wykrywa się wszystkie pasożyty, grzyby, bakterie i roztocza, będziesz dokładnie wiedziała jaki rodzaj bakterii u Ciebie występuje. Po badaniu wskazana jest terapia za pomocą której następuję usuwanie, detoksykacja organizmu. Więcej na www.mcpz.pl www.instytutvolla.pl