Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_w_ciazy_

rozstepy!!tydzien przed porodem!!jak to bylo u was?

Polecane posty

Gość mama_w_ciazy_

jestem w szoku, jeszcze tydz do terminu, 3 dziecko, stoje przed lustrem cieszac sie gladka skora a tu psinco!wyskoczyly 2 rozowe!!!!!z boku i 3 na jednym udzie i 3 na drugim udzie!!!!!!! pomocy!!!czy to normalne?tak na samiutkim koncu?a moze to nie rozstepy? jak to z nimi jest? jak bylo u was kobiety?

U mnie też w ostatnim tygodniu i kilka zaraz po porodzie. A całą ciąże miałam tylko jeden malutki na biodrze.

Gość Mrs.Elitte
to niestety rozstępy:( tez na sam koniec mi kilka wyszło, na biodrach, ale dobrze ze brzuszek piekny:)

Gość mama_w_ciazy_
po porodzie mozna cos z nimi zrobic? przeciez tak dbalam o skore, olejki, rekawice, kola masazowe, a tu....jestem zawiedziona Miarka wyszly ci jeszcze po porodzie??????no to pieknie. czy da sie je zlikwidowac po porodzie?

Są malutkie, nie bardzo je widać. na początku były różowe teraz zbledły. A smarowałam się przed i po porodzie.

Gość elkaaaaa28
Ja nie mam zadnego,a niczym sie nie smarowalam i przytylam 30 kg,wszystko zalezy od genow a.nie smarowidel,niestety niczym ich nie zlikwidujesz

Gość Izabelka......... ...:)
idzie zrobic. Najlepiej udac sie do sprawdzonego salony kosmetycznego albo gabinetu odnowy biologicznej lub medycyny estetycznej. w niektórych potrafia kłamac i naciągac na kase. Pamiętaj aby cos z tym robić puki rozstępy sa czetrwone, rózowe. Jak juz będa blade to mało co będzie mozna z nimi zrobić

Gość nie wystarczy
ciekawe od czego to właściwie zależy... Ja się niczym nie smarowałam, nie masowałam i nie miałam żadnego rozstępu (przytyłam 10 kilo) całe szczęście!!!

Gość mama_w_ciazy_
elkaaaa28 to moje 3 dziecko, nie jestem gruba, przytylam 16 kg, prawie 3 ciaze byly bez problemow, dopiero teraz, kiedy czuej koncowke wyszly!!niespodzianka poprostu ale co ja moge z nimi teraz zrobic, wlasnie sa rozowe, jestem w ciazy , czy mozna stosowac te wszystkie preparaty w ciazy? ile czasu mozna z nimi lazic zanim zbledna? jak sie za nie wezme powiedzmy za 2-3 tyg, to nie bedzie za pozno?

Gość nie wystarczy
elka - 30 kilo i bez rozstępów ??!! Jesteś jeszcze większą szczęściarą ode mnie :D

Gość Izabelka......... ...:)
reozstepy nie znikna w 2-3 tygodnie. Ale masci nie za duzo pomoga. One zazwyczaj sprawiaja, ze wlasnie rozstepy bledna. Jezeli sa amle to ok ale jezeli wieskze to i tak beda widoczne mimo, ze blade. Dlatego jak juz wspominalam wczesniej warto isc na specjalne zabiegi kosmetyczne. Podzwon po gabinetach kosmetycznych, popytaj czy maja zabiegi na rozstepy i ile kosztuja. Poczytaj opinie w necie.

Gość Mrs.Elitte
jak sie opalisz to i tak beda widoczne, bo te miejsca się nie opalą, co lato mam kompleks z tego powodu, pomimo,ze nie sa az tak widoczne chodzilam na zabiegi i jakos duzej poprawy nie ma

Gość mama_w_ciazy_
izabelka, sa male, krotkie, tak moze dlugosci 2 cm, i szerokie na 3 mm, ale sa sine, rozowo fioletowe, widac je b. dobrze, 2 kolo siebie , jak szramy u Maryji w Czestowchowie :) na udach troche dluzsze i 3 kolo siebie ja sie boje ze jeszcze tydz do porodu, moze byc pozniej, ze jeszcze sie powieksza :( A kiedy one sie juz rozjasnia i sie bede opalac , beda widoczne?czy sie tez opala w tym samym kolorze co reszta skora?

Gość mama_w_ciazy_
mrs elitte, wiec bede kupowac gacie zamiast bikini zeby je z boku zaslonic, pieknie :(

Gość hhhhhng
Niestety rozstepy to nie tylko kondycja ciala i skory, to hormony. Moje dziecko w wieku dojrzewania nabawilo sie rozstepow na plecach. Trenowal plywanie, byl szczuply i wysportowany, bywa.

Gość mama_w_ciazy_
od poczatku czulam te ciaze inaczej, 2 pierwsze przezywalam nieco podobnie, a ta od poczatku rozkladala mnie laopatki, czulam sie cale 9 miesiacy okropnie, teraz juz wogole nie komentuje, rozsadza mi miednice, uderzenia goraca, czuje jakbym byla spuchnieta, choc duzo nie przytylam, mam pryszcze, brzydkie wlosy, jest mi wiecznie slabo,brak mi witamin i zelaza, i teraz rozstepy! mam nadziej ze maly bedzie silny chlop, bo wyssal z mamy wszystko juz :(

Gość mama_w_ciazy_
gadalam wczoraj z lekarzem, powiedzial ze jesli rozstepy zrobily sie niedawno , do tego sa takie malenkie, jest szansa ze zbledna i beda prawie niewidoczne, polecil mi smarowac olejkiem migdalowym jeszcze poki sa "swieze", ponoc najlepszy na rozstepy.