Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgubiony

kiła a borelioza

Polecane posty

Gość zgubiony

Witam Więc zacznę od samego początku . Żyję w związku z moim partnerem już 11 lat i dwa lata temu postanowiliśmy zrobić badania kontrolne na KIŁĘ I HIV . Mój partner miał wyniki obu testów ujemne :) natomiast ja miałem ujemny na HIV a wątpliwy na kiłę. Wpadłem w panikę , dlaczego tylko ja. Zrobiliśmy ponowne badania chyba po pół roku i znowu ta sama sytuacja mój partner wynik ujemny a ja wątpliwy , dodam tylko że kochamy się bez zabezpieczenia. Więc jestem trochę skołowany tą sytuacją. Po roku mój partner robi ponownie badania na kiłę wynik ujemny. Moje winniki na kiłę VDRL ujemny TPHA dodatni FTA ujemny FTA-ABS słabo dodatni Sam już nie wiem co o tym myśleć i co może mi dolegać , może macie jakieś pomysły jakie dodatkowe badania muszę zrobić żeby dowiedzieć się co mi jest , jaka choroba lub wirus mnie dopadł . Z góry dziękuję za pomoc..

Gość MISIA_99
Polecam w pierwszej kolejności wykonać test obciążeń organizmu za pomocą elektroakupunktury , podczas którego wykrywane są wszystkie patogeny w organizmie ( grzyby, bakterie, roztocza, pasożyty) Po badaniu wskazana jest terapia detoksykacyjna za pomocą której usuwane są te wszystkie patogeny. więcej na www.mcpz.pl www.instytutvolla.pl

Gość LECHUU
Misia weź odbij z takimi radami bo to żalosne.... Podobnież inne choroby mogą dać wynik pozytywny. (poczytaj o koinfekcjach)

Gość gość
Witam, moje wyniki wyglądają niemal identycznie: vdrl ujemny, fta wątpliwy 1/150, fta-abs wątpliwy, TPHA dodatni 1/1280. Byłem u wenerologa i stwierdził definitywnie ze jest to przebyta i wyleczona kiła. Leczenie skończyłem 3 lata temu. Prawdopodobnie przeżyłeś kile, polecam jednak wizytę w poradni dermatologii i wenerologia na koszykowej 82a w Warszawie.