Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra urodziła dziecko

Ile ważyły wasze dzieci przy urodzeniu? Siostry za mało

Polecane posty

Gość lokjghh
3810g/55 cm, 39t2d

Gość moj synej mial
podobna wage w 38 tyg ciazy urodzony i slyszalam na kazdym kroku od personelu medycznego, ze ma nisKA WAGE URODZENIOWA I DLACZEGO ??? teraz dzieci rodza sie naprawde duze, nikogo nie dziwia cztero czy pieciokoliwe noworodki. Mi robiono jakby wyrzuty z tego powodu, tylko czekalam na pytania czy np pale papierosy

Gość moja znajoma urodziła
bliźniaki w 39tc. każde mialo ponad 3,5kg

Gość o ja pierdziele
córka w 40tc - 2450g i długość 51cm, dziś 13 lat 40kg i 160cm. wzrostu.

Gość było i nie ma:(
3800/58, 42t

Gość ania bania :)
moja wazyła 3120 i 55 cm urodzona w dzien terminu z usg tydz po terminie miesiaczkowym :)

Córka 4440/62cm dzisiaj 12lat 155cm ok40kg Syn 4100/60cm dzisiaj 11lat 150cm ok35kg

Gość mam usia
mój ważył 4400 dl 58 a urodzony w 41 tyg.

Gość hsjhdjymll
40 tydzień ciąży, 58 cm i 3990 g wagi

Gość mnbvclkjh
35 tc 2500g i 50cm

Gość monkaNL
3700g i 53cm. Urodzona w 40tyg

Gość mama sama.....
ja byłam przenoszona 10 dni ważyłam 2500 a mój synek urodzony dzień przed planowanym terminem 3000

Gość Jąion
Mój mały ważył 4100kg 60cm długości. A ją przytylam zaledwie 5kg. Teraz ma 7miesięcy i waży 12kg i ma 82cm dł

Gość gość
to, że matka jest drobna nie znaczy, że będzie miała małe dziecko, jestem filigranowa, a syn ważył 3800, drugi 3600, przytyłam 14kg

Gość gość
Moja urodzona o czasie ważyła 2800 i miała 52 cm. Teraz ma 6 lat i wszystko jest ok. Jest wysoka i szczupła. . Koleżanka tydzień temu urodziła córkę tydzień przed terminem i ważyła 2500 i też 52 cm. Już sa w domu. Wszystko ok. . Moja siostra ważyła 2100, teraz ma 36 lat i jest ok.

Gość gość
Moj syn urodzil sie w 40tyg.plus 4 dni,wazyl 3170,mial 50cm.

Moje dziecko urodziło się tydzień po terminie ( wywoływany poród ) i ważył 2 900. Byłam w szoku bo lekarze mówili że 3 400.

Gość gość
Moj wazyl 3600 i mial 56 cm .porod tydzien przed terminem. Przy innych dzieciach na oddziale byl olbrzymi.

Gość gość
To jest normalna waga, nie szukajcie problemu tam gdzie go nie ma:/ Pierwsza córa ważyła 4330g, druga 3320g...a niby drugie często jest większe...ale to przecież nie ma reguły, to chudsze, lepiej nam się chowa, lepiej je i w ogóle:)

Gość gość
to bylo bardzo dawno tak na serio :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
moj synek wazyl 3.400 imial 52cm. corka 3.200 i 50cm. w obu ciazach przytylam ok 16kg. synek ma teraz 5 lat, jest wysoki i szczuply. cora ma dopiero 3 mies. i juz wazy 5kg i mierzy 57cm. ja natomiast jak sie urodzilam to mialam 2.900 i 59 cm. zawsze bylam drobnej budowy

Gość gość
Pierwszy syn 3700g i 56 cm urodzony w 42 tc ,drugi syn 2900g 58 cm ,urodzony w 41 tc ,ale moja gin mi powiedziała że stanął na 37 tc czyli już od tego tygodnia ciąży nie urósł nie przybrał na wadze ,wszystkie wymiary tak jak na 37 tc.

Gość gość
dziewczynka 2400/53 za daw trzy tygodnie miala 2900

Gość Felka667
Te normy są tylko orientacyjne. Ja na przykład przy urodzeniu ważyłam 5kg i mierzyłam 60 cm. Teraz mam 188 cm i 81 kg wagi i nigdy nie byłam gruba. Z resztą w mojej rodzinie nikt nie jest filigranowy np. moi dwaj młodsi bracia mają 204 i 210 cm, a przy urodzeniu ważyli mniej więcej tyle co ja. Dobrze że nie trafił mi się mąż niższy o pół głowy jak mojej prababci ze strony matki ;)

Gość gość
istnieje przekonacie że jak się dużo przytyje to dziecko będzie duże, a to zależey od jak duże będzie dziecko zależy od genów i w jakimś stopniu odżywiania mamy, w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, przed ciąża byłam szczuplutka dlatego mimo tych 12 kilogramów brzuszek nie był duży, większość osób straszyła mnie że z dzieckiem coś nie tak, syn urodził się 3970 w 40 tyg ciąży

Gość gość
teraz jestem drugi raz w ciązy 33 tyd brzuszek niewielki, przytyłam 8 kg, i powtórka z rozrywki, nie przejmuję się bo maluszek prawidłowo rośnie, w 30 tyg usg waga 1900 g

Gość gość
poz tym jeśli siostra nie jest wysoka albo jej mąż to dziecko tez nie będzie duże, można byłoby się martwić jakby ważyło poniżej 2500 kg, bo wtedy jest hipotrofia a donoszony noworodek waży od 2500 do 4500, z tą druga wagą ciężej urodzić dziecko, przy mniejszej wadze jest lżejszy poród