Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamarzec

Ból krocza 39tc rozejście spojenia łonowego???

Polecane posty

Gość mamamarzec

Witam! Od jakiegoś czasu zazwyczaj podczas chodzenia odczuwam ból w kroczu, który promieniuje aż do ud. To taki ból przy którym aż muszę przystanąć bo cała sztywnieje. Czy to mogą być objawy rozejścia spojenia łonowego? Nie bardzo mi się uśmiecha opcja leżenia po porodzie 6 tygodni. Jestem przestraszona.... Czy któraś z was miała podobne objawy?

Ja miałam. Lekarz twierdził, że dzięki temu łatwiejszy, szybszy poród jest. Ale czy ja wiem...? Nie odpoczywałam za wiele w tym okresie bo miałam 2 starszych dzieci pod opieką.

Gość lalakaka77
Tez odczuwalam straszny bol i to od 7 miesiaca. nie moglam praktycznie chodzic, to byl koszmar. zasugerowalam lekarzowi ze to moze byc rozejscie, ale powiedzial ze to dziecko jest tak ulozone, ze na nerwy naciska i dlatego mnie boli. moja kolezanka miala to samo wiec to nie musi byc rozejscie...

Gość mamamarzec
Dopiero teraz przeczytałam o tym rozejściu i niby te objawy są podobne do tych co ja mam. Też kiedyś przeczytałam że to może być wina uciskającej na nerwy i naczynia krwionośne macicy. Dzisiaj tak mnie zabolało jakby mi kamień spadł z wysokości żeber do samego dołu. Aż krzyknęłam z bólu. Nie wiem co o tym myśleć naprawdę. Takie bóle już od jakiegoś czasu mi dokuczają ale dzisiaj to myślałam że coś mi pękło...

Gość Plus
w nocy będziesz rodzić!

Gość mamamarzec
taaaa ja to bym nawet chciała rodzić teraz!! już się doczekać nie mogę a chodzenie obolałą mnie strasznie męczy!! hehe także to nie jest zła prognoza wcale choć i tak mnie troszkię przeraża. Maluch jakiś aktywniejszy teraz się zrobił i to krocze dalej mnie boli ale tak bardziej odmięśniowo.. tak tylko się zmartwiłam tym rozejściem...

Gość nieprawda i już!
przy ostatniej ciązy miałam tę przyjemnośc,bolało jak cholera od 6 miesiąca prawie nie chodziłam,co do porodu to był zdecydowanie bardziej bolesny przez to rozejscie,ja miałam na 2 cm! przy tej przypadłości niektóre pozycje rodzenia sa niewskazane

Gość byle do wiosny :)
też mam takie bóle...boli wzgórek łonowy i lewa pachwina,ale tak że ciężko mi chodzić, leżeć, siedzieć, na jednej nodze nie stanę :O lekarz mnie zbadał i stwierdził, że rozejście jest w porządku, a boli tak bo mały uciska na spojenie łonowe. A tak w ogóle to termin porodu mam na dzisiaj i nic się nie dzieje :O

Gość mamamarzec
jak już się spotkam z lekarzem to mu powiem co i jak. Ten ból jest do zniesienia i nie zawsze boli jak chodzę. Zazwyczaj boli jak trochę dłużej chodzę... Czyli to może być rozejście?

Gość mamamarzec
BYLE DO WIOSNY :) wiem jak to jest!! Ja nie chcę przenosić bo już z tej niecierpliwości nie wytrzymam. Każda chyba chce żeby już mieć dzidzię w swoich ramionach a nie w brzuchu!! O czym innym by się myślało a nie o bólu...