Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17 tydzień

jestem w 17 tygodniu ciąży i nie chce mi się jeść

Polecane posty

Gość 17 tydzień

jem generalnie śniadanie - 1 kromkę chleba, obiad - 1 kelnię zupy, mały kawałek mięsa, łyżka ziemniaków, łyżka surówki (to przykład bo nie zawsze to samo oczywiście), kolacja - owoc. Nie mam chęci jeść więcej, czy to źle? Chodzi o dobro dziecka.

Ale co to znaczy "nie chcę mi się", wkrótce zostaniesz mamą - ba już ją jesteś i musisz być odpowiedzialna! W ciązy nie powinno się jeść "za dwoje', ale trzeba jeść treściwiej, a Twoja dieta nie jest wystarczająca nawet dla dorosłej nieciężarnej.

Gość Garbysia:):)
jak dla mnie to o wiele za mało. Owoc na kolacje? prawie w ogole nie dostarczasz dziecku witamin i ogólnie nic nie dostarczasz. Weź sie w garść. Mi sie pic prawie w ogolnie nie chce. ale zmuszam sie żeby cos wypic, bo gdybym sie nie zmuszała to bym piła max 0,5 litra dziennie

Jeśli wyniki badań są ok., dziecko prawidłowo przybiera na wadze to nie masz się czym przejmować :) Ja mniej więcej od 8 do 16 tc miałam okropne mdłości, też mało jadłam bo ciągle wymiotowałam, chudłam. Wyniki miałam ok, dziecko też zdrowe i prawie czterokilogramowe się urodziło :)

Gość tak to źle
Dieta cieżarnej powinna większa o ok 300 kcal, ale to co ty jesz to za mało dla PRAWIDŁOWEGO FUNKCJONOWANIA organizmu dorosłej kobiety niebedącej w ciąży, bo to że ty "nie cchesz wiecej" nie jest istotne.

Gość ,,,
.

Gość tak to źle - adsadsa
No to całe szczęście, że twoje dziecko urodziło się zdrowe i dorodne ;) ale nie pisz, że to jest prawidłowe, bo lekazre jakoś uważaja inazcej. No jakie wartości ma dostarczyć ta odrobina produktów, wiecej potzrebuje matko a co z dzieckiem?

Gość Liliana 1982
ale mdli cie ze nie możesz jeść? ja od 6 do 16 tc miałam mdłości i wymioty:(... schudłam kilka kg . Później przeszło i zaczęłam jeść normalnie.

Gość jestes nieodpowiedzialna
Wszelkie nieprawidłowości w stanie odżywienia matki mogą zaburzać optymalny rozwój płodu i skutkować ryzykiem gorszego rozwoju łożyska, niedoboru składników mineralnych i witamin, powstawania wad rozwojowych płodu, większej umieralności okołoporodowej oraz urodzenia dziecka z niską masą urodzeniową.

Gość a ile przytlas juz ?
czy nic nie przyłas? widac ci juz brzuszek?

Liliana 1982 miałam identycznie i żadne gadki typu "jedz dla dobra dziecka" wcale na mnie nie działały. Nie byłam w stanie jeść.

Gość ,,,
.

Gość Liliana 1982
adsadsa- mówi sie ze ciąża to nie choroba a ja w życiu tak źle sie nie czułam jak przez te kilka tygodni :(. Na widok reklamy z jedzeniem już biegłam do wc.

Lilianna wiem co masz na myśli :o od 8 do 16 tc na zmianę spałam i wymiotowałam :o nigdy wcześniej tak źle się nie czułam :(

Gość gość
ja jestem w 17 tc ale wlasnie wrecz przeciwnie dzis caly dzien chce mi sie jesc, co zjem to jestem glodna. Rano zjadlam kanapki z wedlina i pomidorem ze4 chyba, pozniej duzo ziemniakow i 2 kawalki ryby, pozniej zupe brokulowa pare miseczek no i teraz wlasnie zjadlam banana i chyab pojde spac chociaz jeszcze mi sie nie chce ale zeby nic nie jesc. Nic nie przytylam jeszcze, dziecko rozwija sie ksiazkowo. Boje sie ze jak tak bede jadla to duzo przytyje, musze ograniczyc.

Gość gość
jesz normalnie, ja tez tak jadlam, miesa prawie w ogole, kromke chleba rano, kromke na kolacje, tylko tyle ze jadlam sporo owocow, do 19 tyg nie utyłam nic a wlasciwie chudłam, apetyt przyszedł koło 20-21 tyg ciąży, teraz jem 5 posilkow dziennie, przybieram powoli na wadze, w 22 tyg ciąży dziecko wazylo ponad pol kg lekarz mowi, ze się rozwija pięknie a poza tym wyniki badan wzorowe. W ciąży nie musisz jesc za dwóch :)