Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pararampampum

Ból zęba

Polecane posty

Gość pararampampum

Czy ostry, nieprzerwany ból zęba zawsze kończy się leczeniem kanałowym? Od wczoraj bardzo boli mnie ząb. Jestem już umówiona do dentysty. Wolałabym uniknąć leczenia kanałowego. Regularnie chodzę na przeglądy, wiem że w tym zębie jest dziura ale chciałam go zaplombować za miesiąc, a teraz strasznie boli. Czy u kogoś z was taki nieprzemijający ból skończył się jedynie na plombie?

Gość pararampampum
Bardzo proszę o jakąś pomoc :( Nigdy nie bolał mnie ząb, nie wiem czego się spodziewać.

Gość jaq
jezeli boli to przeważnie oznacza że doszło do zapalenia miazgi zęba. Innymi slowy, że jest to duza i poważna dziurka. i tak, zostało tylko leczenie kanałowe. nie masz co się bać kanałowego. to nie boli, bo ząb jest już matrtwy. niestety tylko koszta spore. im dalej ząb w buzi, tym ma więcej kanalów do przeleczenia.

Gość pararampampum
Ciekawe co by było gdybym poszła z nim do dentysty miesiąc temu... :( Wszędzie w internecie pisze, że ból przy zakażeniu miazgi jest pulsujący i czasami dochodzi do obrzęku. U mnie nie ma obrzęku, a ból jest ostry, jak przy borowaniu i raczej taki powierzchniowy, a nie "do środka" zęba... Boli mnie tak jak przy zjedzeniu zimnego loda tylko że w tym przypadku ból nie ustaje po kilkunastu sekundach... Nie boli też przy opukiwaniu. No, al podobno czasem w ogóle nie boli...

Gość pararampampum
Nikt jeszcze ni miał problemu z bólem zęba?