Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gvhbmjn,

Pytanie o prezentacje maturalną

Polecane posty

Gość gvhbmjn,

Mam wybrany temat z korespondencji sztuk. Miałam na początku zamiar wykorzystać 2 książki i 2 filmy, ale coś nie do końca mi to pasuje. Stąd moje pytanie: czy można pisząc pracę z korespondencji sztuk wykorzystać tylko 1 film i np. 3 książki? Jak myślicie? Jutro albo pojutrze zapytam o to moją polonistkę, ale fajnie by było jakbym już dzisiaj wiedziała.

Gość Wiercik 21
Ja w swojej prezentacji wykorzystałam tylko fragment jednego filmu, piosenkę i 2 książki.Zdałam 20 na 20.Chyba zależy od wyboru tematu. Ważne żeby wyczerpać temat.

Gość gvhbmjn,
No ale właśnie nie wiem, czy nie byłoby trochę biednie, jakbym miała prawie same książki... Z drugiej strony miałabym co omawiać. Żałuję teraz, że nie wzięłam tego samego tematu z literatury, ale muszę teraz wykorzystać coś poza książkami.

Gość Wiercik 21
z autopsii mogę powiedzieć że komisja lubi jak są prezentacje multimedialne, zawsze ciekawiej :) Najważniejsze żebyś opowiadała ciekawie i poruszyła wszystkie możliwe wątki.

Gość gvhbmjn,
Ok, dzięki. :)

Gość gość
zapytaj się dwóch polonistek ze szkoły, mi np bardzo pomogła moja która mnie uczyła, nawet przed maturą przeczytała moją pracę którą miałam przedstawiać :) nie bój się, jezscze kupa czasu :D