Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziorek1987

Jak skakać na skakance?

Polecane posty

Gość kindziorek1987

Witam :) Mam pytanie na temat skakania na skakance. Otóż chcę skakać, ale tylko skakać. Odchudzam się, lubie skakać na skakance, nie cierpie ćwiczyć czegokolwiek, nie umiem, nie zmobilizuję się,:) Ale wszędzie pisze ze trzeba rozgrzewkę zrobić przed i po,bo coś tam coś tam, że mięsnie rozciagnąć czy coś;) żeby się nie umieśnić? nie znam się na tym;p chcę skakać żeby ujędrnić ciało i przed wszystkim wytrzepać z siebie tłuszczyk :) Proszę o pomoc , jak mam skakać:)

Gość kindziorek1987
Up up? pomożecie?

Gość tak hop hop hop
i jeszcze raz hop, hop, hop

Gość kindziorek1987
Dziś wziełam świeżo zakupioną skakankę i skoczyłam 66 razy tak ooo;p i zaczeło mi serducho walic bo te ostatnie 10 to było obunoż;p za pol h poskaczę znów;p

Wpisz sobie "trening na skakance" i pojawią Ci się różne rozpiski o zmianach tempa itp. Rozgrzewka jest ważna. Szczególnie kostki, żeby zmniejszyć ryzyko kontuzji, jak źle opadniesz. A tak to nic wybitnie męczącego. rozgrzej ramiona, nogi. To chwila tylko.

Gość kindziorek1987
Szukałam już wcześniej, zanim tu napisałm. Wszędzie albo pisze zrób rozgrzewkę i potem rodzaje skoków itd, już o samym skakaniu rozpisane albo ze skakanka sama w sobie jest rozgrzewką przed czymś innym. Chyba nie umiem szukać info na tematy o których nie mam zielonego pojęcia.

Gość kindziorek1987
gdzieś wycztałam: Rozgrzewka: Rozgrzewka powinna rozpocząć się od wolnego skakania na skakance i powinna trwać około dziesięciu minut. W tym czasie należy wykonywać bardzo niskie, szybkie skoki (na palcach, a nie na całych stopach,). Podczas wykonywania skoków brzuch powinien być wciągnięty, barki cofnięte. Łokcie należy trzymać jak najbliżej ciała. jak ja skoczyłam niecałe 100 razy to jak mam się rozgrzewać 10 minut :) hehe:)

Gość kindziorek1987
złudzenie, a czy ja nie napisałam, że to pierwszy, pierwszy raz? tak ooo, poprostu, chyba z dnia na dzień będzie więcej, nie? nie mam zamiaru skakać 100razy na dzień i oczekiwać efektów.

Gość kinkonga
Nie wiem czy tu jeszcze zagladasz, ale odpowiem ;p Niektórzy trenujący inne dyscypliny (np. boks) traktują skakankę jako pewną rozgrzewkę przed treningiem, albo jego urozmaicenie. Jeśli chcesz skakać i tylko skakać to ok, ale przed tym też musisz się rozgrzać! A to dlatego, że mięśnie, które wcześniej sobie odpoczywały i nic ich niepokoiło jak nagle je wprawisz w intensywny ruch to nie dość, że będą mniej efektywne to jeszcze możesz się uszkodzić. Chyba lepiej się porozgrzewać i wyrobić sobie fajną figurkę zamiast po tygodniu złapać kontuzję, miesiącami się nie ruszać i jeszcze przytyć? Musisz się trochę porozciągać, rozruszać stawy.. Porób jakieś pajacyki, przysiady, wymachy rąk nóg takie tam rzeczy. Podrepcz sobie w kółko chwilkę i jak zaczniesz skakać to najpierw powoli bez stresu, a potem dopiero skacz tak na serio. powodzenia ;)

Gość Elena Sabka

Zapytał ktoś  o skakankę do ćwiczeń crnavigator.com.pl możesz dopasować do siebie , zależy wszystko jakie masz preferencje.