Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Madzik01

10 miesięczne niemowlę najada się tylko mlekiem

Polecane posty

Moja córcia za kilka dni skończy 10 miesięcy. Karmiłam ją piersią 3 miesiące, potem zaczęło mi brakować pokarmu, więc dokarmiałam sztucznie przez miesiąc. Po 4 miesiącach była już tylko na mleku modyfikowanym. Dość wcześnie zaczęłam wprowadzać kaszki i obiadki. Mała chętnie próbowała nowych rzeczy w malutkich ilościach... i tak jej zostało. Obiadku, kaszki zje niewiele, a po 30-60 minutach i tak chce mleko. Wypija 150-180ml co 2-4h ( w zależności od tego, czy coś zje "po drodze"). Na noc wypija mleko lub herbatkę ziołową (nie granulowaną...) i śpi do 6-7. Sporadycznie zdarza jej się wybudzić w nocy na mleko (no chyba, że idą zęby, a ma ich już 6). Nie wiem już jak ją zachęcać do jedzenia. Nie pracuję, więc mam czas na gotowanie. Wymyślam, kombinuję, a potem wyrzucam... podobnie z kupnymi obiadkami czy kaszkami... Dodam tylko, że niepodanie mleka nic nie zdziała. Jak nie chce obiadku, to nie ruszy i koniec, a potem będzie ryk i krzyk, aż dostanie mleko. I od razu dziecko szczęśliwe :) Jak to wygląda u Was?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować