Gość Dżelusia Napisano Marzec 6, 2013 Witam. Mam na imię Angelika , rok temu moi rodzice wzięli rozwód . Bardzo to przeżyłam , chociaż z moim ojcem wcale nie było kolorowo , zawsze awantury , dużo pił . Mama wyjechała za granicę i zostałam sama z tatą było jeszcze gorzej niż przed wyjazdem mamy . Za granicą mama poznała faceta ( z którym obecnie jest) Jest od niej młodszy o 10 lat i starczy ode mnie o 10 lat . Kiedy mama wróciła zamieszkała u niego nawet nie była po rzeczy w domu tylko od razu pojechała tam . Mama ze swoim facetem zabrali mnie na ferie do siebie , było super po prostu ekstra , cieszyłam się że widzę się z mamą , a nawet jej facet wydał się mi całkiem fajny . W bardzo krótkim czasie wszystko nabrało takiego tempa że nie nadążałam za zmianami . W rezultacie szybka przeprowadzka i tak dalej . Zostałam z mamą i jej facetem . Niestety z biegiem czasu okazało się że nie jest tak kolorowo. Po 2 miesiącach odważył się pierwszy raz mnie uderzyć , później zaczął jakieś awantury i tak dalej . Nie czuję się w tym domu najlepiej nie mam swojego kąta . Mam swój pokój , ale dzielą mnie jedynie cienkie szklane drzwi od ich pokoju . Wszystkie moje rzeczy są sprawdzane i układane przez jego matkę . To mnie denerwuje bo nie mam swojej przestrzeni . Nie mogę porozmawiać przez telefon z nikim , nawet z własnym ojcem ,bo robi mi awantury . Mam 18 lat , ale jeszcze chodzę do szkoły i na praktyki i tylko to mnie właściwie tu trzyma . Nie chce wracać do ojca bo tam jeszcze gorzej . Nie chcę też już mieszkać z tym mamy facetem . Co mam zrobić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach