Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poetawielki

Co sądzicie o tym wierszu

Polecane posty

Gość poetawielki

Cześć, chciałbym się was zapytać co sądzicie o tym wierszu. Nie określa nas nic, jesteś wolny jedynie gdy śpisz. Liczy się tylko ten ostatni wdech. Ostatnie uderzenie. Czekam na to pierdolone przebudzenie! To ja decyduje kiedy nadejdzie, lecz nie chcę żeby to było dziś. Wygodnie jest tak żyć i nie wierzyć w nic. Rozpamiętuje przeszłość, myślę o przyszłości. Nie chce być w teraźniejszości. Wygodniej jest tak żyć. Marzyć o przyszłości niż żyć w teraźniejszości, to problem wielu z nas całych mas. Modlę się o przebudzenie w nadziei, że nigdy nie nadejdzie.

Gość cwany
Niesamowity skąd go masz ?

Gość poetawielki
A co myślicie o tym? xxx Jestem sobie wielki gość wczoraj zjadłem sobie ość. Poeta ze mnie przeogromny co jeszcze można o mnie powiedzieć? - że skromny. Na co dzień wącham fiołki i w pokoju wywijam fikołki. Na śniadanie jadam makrelę a po piwie wcinam morelę. Jutro będę bujał się w fotelu i marzył o Adamie - moim przyjacielu. xxx

Gość osobiscie......!
Nie podoba mi się. Poetką nie jestem ale wersy są podobne do siebie za bardzo, rymowanie ok ale za czeste powtarzanie slowa "żyć" .. pozatym coz to mialo znaczyc : nie ocenia nas nic.. poczatek wrecz przeczy pozostalosci. Ogolny tekst pozytywny.. na -4

Gość Łuna 13
najlepszy jaki dzisiaj na kafe przeczytałam :D

Gość Łuna 13
ten drugi znaczy

Gość osobiscie......!
drugi wiersz fajny .. gra slow.. wielki gosc a jada osc..przeogromny a skromny,je makrele na sniadanie jak wegetarianin a piwo pije .. napisalaam obcesowo ale sens wiersza ok, poza koncowka ktora mnie totalnie rozwalila.. marzyc o przyjacielu Adamie..?! jak mozna o przyjacielu marzyc?

Gość Łuna 13
Może mój Wam się spodoba :) xxx Jestem sobie miłe dziewczę jak mi mówią bierz, to mówię - nie chcę. Często chadzam sobie po łące tam, gdzie w trawie turlają się zające. Widziałam razu pewnego jelenia ale nie udało mi się dojrzeć jego przyrodzenia. Gdy już wrócę z łąki do domu nie mówię o tym nigdy - nikomu. Wzięliby mnie jeszcze za wariatkę a ja chcę uchodzić za normalną sąsiadkę. Poza tym jestem normalna, tak myślę bo co w tym dziwnego, że myję nogi w Wiśle?

Gość Łuna 13
mój też mi się podoba :D

Gość Też czasem pisze...
Pierwszy mi sie nie podoba , jakis taki zagmatwany , za długie zdania... Drugi lepszy , taki luźny , figlarny ,ale też nie rewelacja , nie widze w nim glebszego przeslania

Gość Łuna 13
Cieszę się, że ten Twój się Tobie podoba ;) xxx

Gość Łuna 13
taki ma wiejski klimat, w pozytywnym sensie :D

Gość cenzucia. . .
w pierwszym utworzę to pierwsze zdanie nijako ma się do reszty wiersza. Dalej jest ok. Drugi jest świetny. sama pisałas?

Gość Łuna 13
cieszę się, że się cieszysz Łuna, może coś jeszcze byś napisała? :)

Gość Też czasem pisze...
Dla mnie każdy wiersz , nawet taki co ma byc dowcipny jak ten drugi powinien niesc jakieś ukryte przeslanie . Najlepiej na koncu , coś co daje do myslenia , zaskakuje... A w Twoich wierszach jakoś tego brakuje Poza tym staraj sie żeby wiersze były melodyjne , nie koniecznie sie rymowaly ,ale nie buduj przede wszytskim za dlugich zdan. Poza tym ja osobiscie wole wiersze krotkie ,ale majace w sobie duzo tresci jak ten wiersz Jasnorzewskiej np ,,Nie widziałam Cię już od miesiąca. I nic. Jestem może bledsza, Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca, Lecz widać można żyć bez powietrza."

Gość Łuna 13
CO MYSLICIE O TYM??? cały dzień na trasie z ogórasem w d**asie lol to jest życie chyba mi wierzycie lol lubie słoiki naciągać na moszniki lol majonez w dłoń lol spocona skroń

Gość Łuna 13
Chętnie :) xxx Było ciemno, wieczór chłodny podszedł do mnie, mówił, że głodny. Zaprosiłam go do siebie, do domku poszedł grzecznie, kazał sobie mówić per Romku. Poczęstowałam go tym, co w lodówce miałam przepraszam - skłamałam. Bo dostał jeszcze ode mnie całusa bo nie wyglądał mi na żadnego nygusa. On wsadził swą dłoń pomiędzy me nóżki kochaliśmy się całą noc niczym 2 papużki. Moment, kiedy to wchodził we mnie znienacka Niczym się ma do babcinego placka.

Gość Łuna 13
I KOLEJNY: Wesoly plaszczyk zimowy, Choc juz zniszczony nie nowy, To bardzo lubie go nosic i wlochate myszki tarmosic. Poszlam do kosciola na roraty spotkalam tam brata agaty. gdy wychodzilam, plaszczykiem o klamkie zachaczylam. rozderlam se go w kroczu i ulotnil sie zapach moczu. Wk**wilam sie jak cholera, a miala byc zwykla niedziela.

Gość Łuna 13
bardzo ładne Łuna! Jak będę kiedyś potrzebowała trochę poezji to będę cieszyć się, że mam ciebie bo tak ładnie piszesz :)

Gość Łuna 13
a napiszesz też coś o ziemniaczku? tak żeby był bohaterem wiersza

Gość Łuna 13
Ta druga Łuna 13 to zwykły podszyw! :D xxx

Gość Łuna 13
chwila teżmam coś ładnego

Gość Łuna 13
Co roku każdej zimy (chyba że z tej przyczyny Iż wojna toczy się jakaś Co zawsze łatwo wykrakać) Królowa Rimmen i jej świta Poddanych na dworze chcą powitać. Zawsze na każdym tym balu Pierwszym mężczyzną w hallu Jest Lord Ogin Jornibret z Gaer Przekleństwo dziewczęcych serc.

Gość Łuna 13
Strzeżcie się, drogie panie I ostrożne bądźcie, drogie panie Bo choć to przystojny mężczyzna To ta, co do tańca z nim się przyzna Nigdy już nie wyplącze się z matni Pierwszy jej taniec z nim to będzie jej taniec ostatni.

Gość Łuna 13
Było to jeden z tych bali Kiedy wszyscy na sali Znali kroki i zwroty I do rytmu obroty. Królowa Rimmen i jej świta O zgodę nikogo nie pyta Na trąbki sygnał dziki Formują od razu się szyki W pierwszym tańcu tańczą tylko panie Dla Lorda Jornibreta pozostaje czekanie.

Gość Łuna 13
ale to bardzo łądne i pewnie nie znaliście :D

Gość Łuna 13
Mężczyzna w hełmie oddalił się Zaś Lord Jornibret z Gaer Dalej przyglądał się damom. Wtem trąbka zabrzmiała, ogłaszając Że Królowa Rimmen i jej świta Na parkiecie pragną powitać Także panów przybyłych na bal. Lordowi Jornibretowi w to graj. Nagle ujrzał nową twarz wśród dam I zapomniał o tej, której zguby wcześniej chciał.

Gość Łuna 13
Dobra, na mnie czas powoli jak nie pójdę spać to mi się coś w życiu roz...li. Łuna, a z Ciebie fajna laska? może zostawisz gadu-gadaska? Będę pisał Tobie prywatne wiersze a Ty będziesz udawała moją gejszę. Nara. xxx

Gość Łuna 13
Zbyt zmęczonam aby się Tobie opierać podszywie ale nie myśl że marzę o takim podrywie będziesz mi mówił wiersze o polu i roli a ja będę wino sączyła powoli 12839902 :D