Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojkoiu

korona a krzywy zgryz-help

Polecane posty

Gość ojkoiu

witam. pytanie male ale wazne. mam krzywy zgryz tzn. jedynki do przodu i ogolnie cala gora w ksztalcie trojkata. czy jest mozliwosc zalozenia koron na powiedzmy jedynki i dwojki gorne? jestem w uk i popsula mi sie jedynka gorna-zrobili kanalowo a po czasie wszystko wypadlo i trzeba bylo ratowac zeba i wstawila mi dentystka korone ktora jest tak brzydka i tak niedopasowana ze matko szok! plakac mi sie chce. i w dodatku jakos tak bardziej wystaje. i zolta jest i teraz musze jechac do polski i ratowac zeby. ale to za niedlugo bo moze ktos mi doradzi??? nie mam jak niestety wstawic zdjecia... jakie sa koszty koron w polsce. na internecie ciezko znalezc konkretne odpowiedzi na moje pytania:(

Gość ojkoiu
kurcze nikt nie wie???

Gość ojkoiu
no ......

Gość prudencja
Wrócisz do Polski zrobisz sobie ładna cyrkonową koronkę,dobry dentysta tak Ci dopasuje ,że nic się nie będzie różnić od pozostałych zębów i będzie dobrze . Cena koron cyrkonowych 1000-1800 zl

Gość ojkoiu
jej dzieki ze ktos odpisal.... o koronach cyrkonowych nie wiedzialam tylko o ceramicznych i jakichs tam jeszcze ale kurde mam masakre w ustach. sie nawet ie usmiecham!!! ale czy moj krzywy zgryz w niczym nie przeszkadza???

Gość prudencja
Nie.... krzywy zgryz nie przeszkadza ponieważ prawidłowa korona nie może być większa lub grubsza od pierwotnego zęba. Żeby uzyskać naturalny efekt nie daj sobie zrobić za nic w świecie tanich koron porcelanowych na metalu, tylko cyrkon i to fachowo wykonany z tkzw. cieniami od góry da efekt naturalnego zęba. Tak, że poczytaj trochę o koronach przed wizytą u dentysty. Pozdrawiam.

Gość ojkoiu
juz czytam. jest wieeeele komentarzy na forach o wlasnie tych koronach cyrkonowych-same pozytywy. no coz ja bym bez kafeterii zrobila. dziekuje bardzo -to wszystko co chcialam wiedziec. milego wieczorku

Gość gość
Jaki mam wybrać aparat?

Gość gość
Doradzam Ci wizytę u specjalisty. Ja korzystałam z porad dr Iwony Gnach-Olejniczak.